1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Tekfen`in başına Murat Gigin geldi

Tekfen`in başına Murat Gigin geldi

Enerji Günlüğü - Tekfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Murat Gigin getirildi. Yerini Gigin'e bırakan Nihat Gökyiğit'e ise Kurucu ve Onursal...

Tekfen`in başına Murat Gigin geldi

Enerji Günlüğü - Tekfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Murat Gigin getirildi. Yerini Gigin'e bırakan Nihat Gökyiğit'e ise Kurucu ve Onursal Başkan unvanı verildi.

Tekfen Holding’in 7 Mayıs 2015 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Grubun kurucu ortaklarından ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olan Ali Nihat Gökyiğit, Başkanlık görevini ve Murahhas Azalık sıfatını Yönetim Kurulu üyelerinden Murat Gigin’e devretti. Yönetim Kurulu, yaklaşık 60 yıllık çalışmalarından ötürü Nihat Gökyiğit'e “Kurucu ve Onursal Başkan” sıfatının takdim edilmesine karar verdi.

Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve devam edecek olan Gökyiğit, yaptığı teşekkür konuşmasında, yaşamında çok farklı unvan ve görevler taşıdığını ancak bu sıfatın kendisi için hayatı boyunca eriştiği en önemli sıfat olduğunu ve görevini gönül rahatlığıyla Murat Gigin’e devrettiğini belirterek, kendisine başarılar diledi.

Tekfen İnşaat’taki kariyerine 1977 yılında başlayan, 1988-1998 yılları arasında Genel Müdürlük görevini yürütmüş olan Gigin, 1998’den bu yana Tekfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmüştür.

1956 yılında Feyyaz Berker, Ali Nihat Gökyiğit ve rahmetli Necati Akçağlılar tarafından kurulmuş olan Tekfen Grubu, günümüzde 39 şirket, 9 iştiraki bünyesinde bulunduran ve 2014 yılı sonu itibariyle 14 bine yakın kişiye istihdam sağlayan halka açık bir şirketler topluluğu. Grup faaliyetlerini taahhüt, tarımsal sanayi, emlak geliştirme ve diğer faaliyetler olmak üzere 4 ana başlık altında sürdürüyor. 2014 yılında 4.475 milyon TL ciro elde eden Grubun varlıkları 5 milyar liraya yakın.

MURAT GİGİN KİMDİR?

1952 İstanbul doğumlu Murat Gigin, lisans eğitimini 1974 yılında University of Bradford’da İnşaat ve Yapı Mühendisliği Bölümü’nde, 1975 yılında yüksek lisans eğitimini University of London Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1976 yılında ise University College London’dan Okyanus Mühendisi diploması aldı.

Tekfen İnşaat’taki kariyerine 1977 yılında Kuveyt şantiyelerinde inşaat mühendisi olarak başlayan Gigin, 1983’te İstanbul merkeze dönerek 1986 yılına kadar İş Geliştirme Bölümü’nde müdür ve çeşitli uluslararası projelerde koordinatör olarak çalıştı.

1986 yılında Tekfen İnşaat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Gigin, 1988-1998 yılları arasında Tekfen İnşaat Genel Müdürüğü görevini yürüttü, 2000 yılına kadar Tekfen Taahhüt Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Murat Gigin 1998-2015 yılları arasında Tekfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Gigin, aynı zamanda Tekzen Ticaret ve Yatırım AŞ ile Zen Enerji’nin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı.

Geçmişte çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapan Murat Gigin, 1995-1996 yılları arasında Dünya Boru Hatları ve Offshore Müteahhitleri Birliği’nin (IPLOCA) Başkanlığını yürüttü. Gigin halen EDRA (Avrupa Ev Geliştirme Merkezleri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi ve TEMA Vakfı Mütevelli Kurulu Üyesi.

Önceki ve Sonraki Haberler