1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekfen’in polipropilen tesisi arazisi özel endüstri bölgesi oldu

Tekfen’in polipropilen tesisi arazisi özel endüstri bölgesi oldu

Tekfen’in Mersin’de kuracağı polipropilen üretim tesisi ÇED olumlu raporu aldı ve tesis arazisi özel endüstri bölgesi oldu. 

Tekfen’in polipropilen tesisi arazisi özel endüstri bölgesi oldu

Enerji Günlüğü - Tekfen’in Mersin’de kuracağı polipropilen üretim tesisi ÇED olumlu raporu aldı ve tesis arazisi özel endüstri bölgesi oldu. 

Tekfen Holding AŞ’nin Mersin’de kuracağı polipropilen üretim tesisi, ÇED Olumlu kararı aldı ve tesisin kurulacağı arazinin imar planlarındaki niteliği, Özel Endüstri Bölgesi’ne dönüştürüldü. 

Polipropilen üretim tesisi Tekfen Holding AŞ’nin bağlı ortaklıklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi AŞ tarafından Toros Tarım’ın Mersin’deki arazisi üzerinde yapılacak. 

Tekfen AŞ’den yapılan açıklamada, Covid-19 salgınının işlerde ve ilişkilerde yol açtığı zorunlu yavaşlamaya rağmen, propan tedariki; ürün gamının belirlenmesi; kurulum ve işletme maliyetleri hesaplamaları; tesiste üretilecek ürünleri satış ve pazarlamasıyla ilgili görüşmeler; finansmanla ilgili görüşmeler ve yatırımcı ortak görüşmeleri gibi projeye yönelik hazırlık ve çalışmalara mümkün olduğunca devam edildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler