1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tekirdağ Belediyesi atıktan yakıt üretecek

Tekirdağ Belediyesi atıktan yakıt üretecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 20 milyon lirayı aşan bir yatırımla Süleymaniye ilçesinde Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi kurup işletecek.

Tekirdağ Belediyesi atıktan yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde kurulacak olan entegre atık tesisinde belediye atıkları işlenerek geri kazanılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesinde toplam 67 bin 435 m2’lik alanda Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi kurulması planlanıyor. Değeri 20 milyon lirayı aşan proje kapsamında Mekanik Ayırma Tesisi, Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY/RDF) Hazırlama Tesisi, Kompost Tesisi ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi bulunacak.

Mekanik Ayırma Tesisinde günlük 98 ton kapasite ile atık işlenecek. Bu atığın yaklaşık 48 tonu organik atık olacak olup Kompost Tesisine, yaklaşık 18 ton ATY/RDF Tesisine geri kalan yaklaşık 32 tonluk atık geri kazanabilir atık ve tehlikeli elektronik atıklar olacak olup lisanslı bertaraf/geri kazanım tesislerine gönderilecek. Ayrıca proje kapsamında ATY/RDF Tesisine günlük yaklaşık 32 ton tehlikesiz atık çamur ve sterilize edilen tıbbi atıklar da alınacak olup tesis 60 ton/gün kapasite ile çalışacak. Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde ise 10 ton/gün atık işlenmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler