1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tekirdağ DKÇS A ve B taşınmazlarıyla beraber özelleştirilecek

Tekirdağ DKÇS A ve B taşınmazlarıyla beraber özelleştirilecek

EÜAŞ’a ait Tekirdağ DKÇS A ve DKÇS B ile Santrallere ait taşınmazlar ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz alanlarıyla beraber özelleştirilecek. 

Tekirdağ DKÇS A ve B taşınmazlarıyla beraber özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ’a ait Tekirdağ DKÇS A ve DKÇS B ile Santrallere ait taşınmazlar ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz alanlarıyla beraber özelleştirilecek. 

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) A ve B tesisleri ile Santrallerin kullanımında bulunan taşınmazlar ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz alanları; 5276 ve 5277 sayılı Cumhurbaşkanı Kararlarıyla, özelleştirme kapsamına alındı. 

Santraller ile Santrallerin kullanımında bulunan Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Sultanköy Mahallesindeki 26 adet taşınmaz varlık satışı yoluyla; deniz alanlarıysa işletme hakkının verilmesi yoluyla özelleştirilecek. Tekirdağ DKÇS-A Santralinin 484,88MWm; Tekirdağ DKÇS-B Santralinin ise 484,89MWm kurulu gücü bulunuyor. Her iki santral de mevcut durumda 478MWe işletme kapasitesiyle çalışıyor.

Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler