1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ Ergene’de Güney Karaçalı 10 Kuyusu için kamulaştırma

Tekirdağ Ergene’de Güney Karaçalı 10 Kuyusu için kamulaştırma

MAPEG, Tekirdağ’da TPAO’ya ait Güney Karaçalı 10 Kuyusu için Ergene’ye bağlı Velimeşe Mahallesinde kamulaştırma yapacak.

Tekirdağ Ergene’de Güney Karaçalı 10 Kuyusu için kamulaştırma

Enerji Günlüğü - MAPEG, Tekirdağ Ergene’de TPAO’nun işlettiği Güney Karaçalı 10 Kuyusu için Ergene’ye bağlı Velimeşe Mahallesinde kamulaştırma yapacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Tekirdağ ilinin Ergene ilçesine bağlı Velimeşe Mahallesinde sahip olduğu, ARİ/TPO/K/5214 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında açılan Güney Karaçalı 10 Kuyusu için Velimeşe Mahallesinde 690 ada, 11 numaralı parselin 1.773,48m2’lik kısmı ile 690 ada, 14 numaralı parselin 13.352,64m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde kamulaştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Gene Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Çorlu 1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazların talep edilen kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler