1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tekirdağ ile Kars’ın başına CLK kuşu kondu

Tekirdağ ile Kars’ın başına CLK kuşu kondu

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA) Cengiz Limak Kolin (CLK) ortaklığı, Boğaziçi, Uludağ, Çamlıbel ve Akdeniz elektrik dağıtım bölgelerine hizmet...

Tekirdağ ile Kars’ın başına CLK kuşu kondu

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA) Cengiz Limak Kolin (CLK) ortaklığı, Boğaziçi, Uludağ, Çamlıbel ve Akdeniz elektrik dağıtım bölgelerine hizmet sunacak çağrı merkezlerini Tekirdağ ve Kars’ta kuracak. Merkezlerin her biri en az 308’er kişilik istihdam sağlayacak. 

Elektrik dağıtım hizmetlerinin tamamının özelleştirilmesinden sonra sektörde yoğun bir yatırım süreci yaşanıyor. 21 elektrik dağıtım şirketi (EDAŞ), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) onayıyla oluşturulan uzun dönemli yatırım planlarını ve yıllık yatırım programlarını hayata geçiriyor. 

DAĞITIM HATLARI YENİLENİYOR

EDAŞ’lar bir yandan görev sahalarındaki yeni yerleşim yerlerine elektrik ulaştırmak üzere yeni hatlar çekerken, bir yandan da mevcut hatları yeniliyor. Yenilme çalışmaları, sadece direklerin ve tellerin değil aynı zamanda trafoların ve trafo merkezlerinin de yeniden kurulumu, geliştirilmesi anlamına geliyor. 

AKILLI ŞEBEKELERLE İYİ HİZMET

Şehir içlerindeki elektrik dağıtım hatları da kademe kademe yer altına alınıyor. Dağıtım şirketlerinin fiziken çok göze görünmeyen ancak gelecek projeksiyonları içinde en önemli yeri tutan yatırımları ise akıllı şebeke yatırımları. Akıllı şebekeler sayesinde dağıtım şirketlerinin şebekeleri yönetmeleri kolaylaşıyor. Aynı zamanda şebekeler akıllandığı oranda elektrikte kayıp kaçak oranları aşağı inecek. 

ÖNCELİK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Elektrik dağıtım işini özel sektöre devreden devlet, daha önce kendisinin yapmadığı ya da yapamadığı pek çok şeyi özel sektörden yapmasını istiyor. Görünüşe bakılırsa, bu konuda istenilen sonuçlar da alınıyor. Müşteri memnuniyetinin ölçülmesi de elektrik dağıtım operatörlerinden istenenler arasında. 

KESİNTİ SIKLIĞI VE SÜRESİ

Müşteri memnuniyetinin ölçülebilmesi açısından elektrikte kesinti süresi ve sıklığının ölçülebilmesi şart. İşte mevzuat açısından da zorunlu kılınan akıllı şebeke yatırımlarını kritik hale getiren nedenlerin en başında da aslında bu müşteri odaklılık yer alıyor. Tabii müşteri odaklılık denilince akla, müşteri şikayet ve taleplerinin ulaştırılması geliyor. Bu şikayetler sosyal medya hesapları ve elektronik postanın da aralarında yer aldığı çok sayıda kanaldan ulaşıyor. Ancak telefonla ulaşılabilen çağrı merkezleri hala bu işin merkezinde yer alıyor. 

CEVAPLAMA ÇÖZME HIZI

Elektrik dağıtım hizmetlerinde müşteri memnuniyetinin en önemli ayaklarından biri de şikayet ve taleplerin karşılanma süresi ve şekli. Çağrı merkezini arayan tüketici ne kadar sürede şikayetini ya da talebini iletebiliyor? Abonenin sorunu ne kadar sürede çözülüyor? İşte tüm bunların da ölçülebilmesi gerekiyor. Bu ölçümler için de şikayet alma ve sonuçlandırma süreçlerinin ona göre şekillendirilmesi şart. 

DÖRT EDAŞ’A YENİ CALL CENTER

Elektrik dağıtımı alanındaki en büyük oyunculardan biri konumundaki Cengiz-Kolin-Limak (CLK) ortaklığı, Çamlıbel (Sıvas, Tokat, Yozgat), Uludağ (Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova), Akdeniz (Antalya, Burdur, Isparta) ve Boğaziçi (İstanbul Avrupa Yakası) elektrik dağıtım bölgelerinin operatörü konumunda. Bu dört bölge için iki yeni çağrı merkezi (call center) kurulup işletilmesi hazırlıkları son aşamaya geldi. 

İHALELER BUGÜN YAPILIYOR 

İstanbul Avrupa yakası dahil, toplam 11 ili kapsayan ve yaklaşık 10 milyon elektrik abonesinin bulunduğu bu bölgelere hizmet vermek üzere kurulacak çağrı merkezlerinin kurulup işletilmesi işini kimin alacağı bugün (22 Eylül 2016) yapılacak ihaleden sonra belli olacak. 

İKİ ŞEHRİN BAŞINA CLK KUŞU

Ancak CLK çatısı altındaki dört elektrik dağıtım şirketinin çağrı merkezinin hangi illerde kurulacağı şimdiden belli: Tekirdağ ve Kars. Her iki ilde de 308’er kişilik birer çağrı merkezi kurulacak. Yani deyim yerindeyse bu iki şehrin tepesine CLK, daha doğrusu talih kuşu kondu. Toplam 616 kişilik istihdam sağlayacak iki çağrı merkezinden hangisinin, hangi illerdeki elektrik tüketicilerine hizmet vereceği konusundaki son karar ise henüz verilmiş değil. İhale öncesi bunların da istekli firmalara bildirilmesi bekleniyor. 

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler