1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tekirdağ Malkara’da kömür tesisi kurulacak

Tekirdağ Malkara’da kömür tesisi kurulacak

Ünal Peynircilik, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde işlettiği kömür ocağında kömür kırma ve paketleme kapasitesini arttıracak.

Tekirdağ Malkara’da kömür tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde işletilmekte olan açık kömür ocağında kömür kurutma ve yıkama tesisi kurulacak. 

Ünal Peynircilik İthalat İhracat Tic. Lmt. Şirketi tarafından Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan 85703 ruhsat numaralı 1779,25 hektarlık sahanın 2,37 hektarlık kısmında Kömür İşleme Tesisi (Kurutma ve Yıkama) ilavesi ve kırma, paketleme kapasite artışı planlanıyor. 

1,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında faaliyet alanında kapalı alan inşaatına başlanmış olup, kapalı alanda kırma-eleme, kurutma ve paketleme tesisi yer alacak.  Yılda 24 bin ton kömür üretilen açık ocaktan çıkarılan tüvenan kömüre kırma eleme işlemi uygulanacak.

Kurulacak olan 2 adet kurutma tesisinde yılda 120 bin ton kömür kurutulacak. Kömür paketleme tesisinde de yılda 60 bin ton kömür paketlenecek. Kömür yıkama kapasitesi yılda 120 bin ton olacak. Kırma-eleme Tesisinin kapasitesi yıkama, kurutma ve paketleme tesislerinin toplam kapasitesine eşdeğer olarak 360.000 ton/yıl olacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler