1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ’da akaryakıt depolama tesisi kurulacak

Tekirdağ’da akaryakıt depolama tesisi kurulacak

Likit Depolama A.Ş., Tekirdağ’da Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi için yaklaşık 470 milyon TL yatırım yapacak. 

Tekirdağ’da akaryakıt depolama tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde 112,5 bin metreküp kapasiteli Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kurulacak.

Likit Depolama A.Ş. tarafından Tekirdağ ili, Marmaraereğlisi ilçesinde Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kurulması planlanıyor. 

TESİSİN KAPASİTESİ 112,5 BİN M3 OLACAK

Yaklaşık 470 milyon lira değerindeki proje kapsamında toplam kapasitesi 17.114 m3 olan 9 adet akaryakıt tankı ve toplam kapasitesi 95.431 m3 olan 28 adet kimyasal ürün tankı kurulacak. Kimyasal ürün tanklarının 11 tanesinde toplam kapasitesi 37.543 m3 olacak şekilde yanıcı kimyasallar depolanacak. Ayrıca, tesiste toplam kapasitesi 3180 m3 olacak şekilde slop ve yangın suyu tankları bulunacak. Tesisin toplam akaryakıt ve kimyasal ürün depolama kapasitesi 112.545 m3’tür. Slop ve yangın suyu tankları da dahil edildiğinde akaryakıt ve kimyasal ürün depolama tesisinin nihai kapasitesi 115.725 m3 olacak. 

Tesiste yurtiçi ve yurtdışından alınacak olan Akaryakıt/Kimyasal ürünlerin depolaması yapılacak. Saha gümrüklü saha olacak ve ülke ve bölge ihtiyacı doğrultusunda ihtiyaç miktarına göre yurtiçinden ve yurtdışından temin edilecek bu ürünler Likit Kimya San. ve Tic. A.Ş.’ye ait ve halen faaliyette olan Marmara Denizi’nde Sultanköy/Marmaraereğlisi/Tekirdağ açıklarında kurulu Marmaraereğlisi Açık Deniz Terminali’nden boru hatları vasıtasıyla Terminale tahliye edilecek.

Terminale alınacak ürünler, ilgili tanklarda depolanacak. Bu tankların bir kısmı milli, bir kısmı ise gümrüklü tank statüsünde olacak ve ihtiyaca binaen peyderpey millileştirilecek ürünler milli tanklara alınarak iç piyasaya sürülecek. Bu tanklarda depolanan ürünlerin aynı zamanda dolfene doğru transfer edilerek ihracat veya ülke içindeki diğer terminallere gönderilme işlemleri, yani tahmil (yükleme) işlemleri de yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler