1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tekirdağ’da akaryakıt ve kimyasal ürün depolama tesisi kurulacak

Tekirdağ’da akaryakıt ve kimyasal ürün depolama tesisi kurulacak

Likit Depolama A.Ş., Tekirdağ’da LPG, Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kurmak için yaklaşık 483 milyon TL yatırım yapacak.

Tekirdağ’da akaryakıt ve kimyasal ürün depolama tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde yaklaşık 200 bin metreküp kapasiteli LPG, Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kurulacak.

Likit Depolama A.Ş. tarafından Tekirdağ ili, Marmaraereğlisi ilçesinde LPG, Akaryakıt ve Kimyasal Ürün Depolama Tesisi kurulması planlanıyor. Yaklaşık 483 milyon TL değerindeki proje kapsamında, toplam kapasitesi 11.800 m3 olan 2 adet LPG tankı; toplam kapasitesi 133.915 m3 olan 23 adet akaryakıt tankı ve toplam kapasitesi 50.150 m3 olan 12 adet kimyasal ürün tankı yer alacak. Ayrıca, tesiste toplam kapasitesi 3900 m3 olacak şekilde biyoetanol, biyodizel ve slop tankları bulunacak. Tesisin toplam depolama kapasitesi 199.765 m3 olacak.

Tesiste, yurtiçi ve yurtdışından alınacak olan LPG/Akaryakıt/Kimyasal ürünler depolanacak. Bu ürünler Likit Kimya San. ve Tic. A.Ş.’ye ait ve halen faaliyette olan Tekirdağ açıklarında kurulu Marmaraereğlisi Açık Deniz Terminali’nden (LİKİTPORT) boru hatları vasıtasıyla Terminale tahliye edilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler