1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tekirdağ’daki kömür ocağında kapasite artırılacak

Tekirdağ’daki kömür ocağında kapasite artırılacak

Enerji Günlüğü - Derya Madencilik, Tekirdağ ili Malkara ilçesinde bulunan ve açık ve kapalı ocak işletme yöntemiyle üretim yapılan kömür ocağında,...

Tekirdağ’daki kömür ocağında kapasite artırılacak

Enerji Günlüğü - Derya Madencilik, Tekirdağ ili Malkara ilçesinde bulunan ve açık ve kapalı ocak işletme yöntemiyle üretim yapılan kömür ocağında, açık ocak üretiminde kapasite artıracak.

Tekirdağ İli, Malkara İlçesi, Yaylagöne Mah. Mevkii’nde bulunan, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan IV. Grup İşletme Ruhsatlı sahada, Derya Mad. Nak. Pet. ve Orm. Ürn. İnş. Malz. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından açık işletme yöntemiyle işletilen mevcut üretim alanında ve kapasitesinde artış yapılması planlanıyor.

612.057 TL bedelli proje kapsamında mevcut durumda yılda 50.000 ton olan açık ocak işletme üretim kapasitesi 120.000 tona çıkarılacak. Böylece, yılda 36.000 ton olan kapalı ocak üretim kapasitesi ile birlikte toplam üretim kapasitesi 156.000 ton/yıl olacak. Elde edilecek kömür aynı firmaya ait, 13.03.2014 tarih ve 2014/03-10 sayılı “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan “Kömür Kırma-Eleme-Yıkama-Paketleme ve Kurutma Tesisi”’ne gönderilecek.

Faaliyet alanına en yakın yerleşim birimi olarak, mevcut 1. Poligon ÇED Alanının kuş uçuşu 700 m kuzeybatısında yer alan Yaylagöne Mahallesi’ne ait yerleşimler bulunuyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler