1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Tekiroluk İnşaat, Mersin’de jeotermal kaynak arayacak

Tekiroluk İnşaat, Mersin’de jeotermal kaynak arayacak

Tekiroluk İnşaat, Mersin’in Tarsus ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla 5 adet sondaj kuyusu açacak.

Tekiroluk İnşaat, Mersin’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Mersin’in Tarsus ilçesi sınırları içinde toplam 10 bin metrekarelik alan içinde 5 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

Mersin İli, Tarsus İlçesi, Çayboyu Mahallesi, 2022/22 (ER:3441370) ruhsat numaralı sahada Tekiroluk İnşaat şirketi tarafından jeotermal kaynak arama çalışması planlanıyor. Proje ile her bir sondaj lokasyonu 2.000 m2 olacak şekilde sırayla 5 adet arama amaçlı sondaj çalışmaları yürütülecek. 

Jeotermal kaynak arama çalışmaları için proje alanında yüzeyden yeraltına doğru sondaj makinesi ile en fazla 1150 metre derinliğe kadar inilecek. Açılacak kuyulardan karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapılacak. Bu çalışmalar sonrasında elde edilen sondaj verileri ile jeotermal kaynağın özellik ve rezervine ilişkin durum tespiti yapılacak. Elde edilen kaynak veriler esas alınarak ileriki dönemlerde jeotermal kaynağın kullanılması için ruhsat sahası içerisinde sondaj kuyularının açılması planlanıyor. Arama sondaj faaliyetleri sırasında jeotermal kaynağa rastlanılması durumunda arama sondajı durdurulacak ve üretim aşamasına kadar kuyunun ağzı vana ile kapatılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler