1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tekno Endüstri GES üretime geçti

Tekno Endüstri GES üretime geçti

Enerji Günlüğü - Tekno Ray Solar’ın, Ankara’ da kurduğu 819 kWp kurulu güce sahip, Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santrali elektrik üretimine geçti. Tekno...

Tekno Endüstri GES üretime geçti

Enerji Günlüğü - Tekno Ray Solar’ın, Ankara’ da kurduğu 819 kWp kurulu güce sahip, Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santrali elektrik üretimine geçti. 

Tekno Ray Solar, 2016 yılı içerisinde kurmayı planladığı 90 MW’ lık Güneş Enerjisi Santrali projelerinden Ankara’ da bulunan ve toplamda 7 bin m2’ lik çatı üzerine kurulan Tekno Endüstri GES’i Mayıs ayı sonu itibariyle tamamladı. Tekno Endüstri GES, Haziran ayı itibariyle elektrik üretmeye başladı.

ÜRETİM FAZLASI ŞEBEKEYE

Uzaktan izleme sistemi ile üretim değerlerine anlık ulaşabilme imkânı sağlayan Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santrali’ nin, yılda 1.200.100 kWh elektrik üretmesi hedefleniyor. Direkt şebekeye bağlı olarak kurulan santral, fabrikanın elektriğini karşılamanın yanı sıra üretilen fazla elektriğin tamamının satışını gerçekleştiriyor. 

YILDA 1750 AĞACA BEDEL

Tekno Endüstri Güneş Enerjisi Santrali devreye alındıktan sonra yıllık ortalama 1750 ağacın kurtarılmasını ve ortalama 700 ton CO2 salınımının engellenmesini sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler