1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Teknoloji, dünya şampiyonluğunu enerjiye kaptırdı

Teknoloji, dünya şampiyonluğunu enerjiye kaptırdı

Enerji Günlüğü - Amerikalı petrol devi ExxonMobil, teknolji devi Apple'dan "dünyanın en değerli şirketi" unvanını geri aldı.ABD'li teknoloji devi Apple’ın,...

Teknoloji, dünya şampiyonluğunu enerjiye kaptırdı

Enerji Günlüğü - Amerikalı petrol devi ExxonMobil, teknolji devi Apple'dan "dünyanın en değerli şirketi" unvanını geri aldı.
ABD'li teknoloji devi Apple’ın, Ekim-Aralık ayları dönemindeki birinci mali çeyrekte beklentileri tutturamaması ve değerinin 5 ayda 247 milyar dolar erimesiyle, yatırımcılar ellerindeki Apple hisselerini hızla satmaya başladı. ABD'li teknoloji devinin iki günlük kaybı 120 milyar doları buldu. Önceki gün 50 milyar dolar daha değer kaybeden Apple’nın düşüşü dün de sürdü ve hisseleri yüzde 2.37’lik kayıpla 70 milyar dolar daha eridi. Böylece şirketin toplam değeri 412 milyar dolara kadar indi.

EXXONMOBIL ELMAYI YEDİ
Buna karşılık petrolcü ExxonMobil’in piyasa değeri dün yüzde 0.2’lik küçük çaplı yükselişle 417 milyar dolara yükseldi. Böylece 2011 Ağustos ayından bu yana dünyanın en değerli şirketi unvanını elinde bulunduran Apple, bu unvanını yeniden ExxonMobil’e kaptırmış oldu. Bir başka deyişle enerji devi ExxonMobil "elmayı yedi", yani Apple'ı tahtından indirdi.

JOBS GİTTİ DİYE Mİ?
Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın hayatını kaybetmesinden sonra, teknoloji devini nasıl bir geleceğin beklediği merak ediliyordu. Arkasında pek çok gözü yaşlı hayran bırakan Apple'ın kurucusunun ölümüyle şirketin küçük hissedarları da üzülmüştü. Gelişmeler, Jobs'ın ölümünden sonra yerine kim gelirse gelsin, şirketin eski performansını sürdürmesinin zor olacağını söyleyenleri haklı çıkarmış görünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler