1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Teknopark’ın elektriği güneşten

Teknopark’ın elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - İstanbul'da, Sabiha Gökçen Havalimanı'na bitişik bir noktada yüksek katma değer oluşturması amacıyla kurulan Teknopark İstanbul'un...

Teknopark’ın elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - İstanbul'da, Sabiha Gökçen Havalimanı'na bitişik bir noktada yüksek katma değer oluşturması amacıyla kurulan Teknopark İstanbul'un merkez binası enerji ihtiyacının bir kısmını güneşten sağlıyor.

TEP (İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi), Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından İstanbul'un Anadolu yakasında kurulan ve endüstriyel destek, araştırma-geliştirme, bilim ve teknoloji, içerikli bir proje olan Teknopark İstanbul Merkez Binası enerji ihtiyacının bir kısmı güneş panelleri ile sağlanıyor. Toplam kurulu gücü 46 kW olan proje Eylül ayı içerisinde tamamlandı.

Projede toplam gücü 8.000 ve 12.000 w olan 4 adet Fronius marka inverter ve çatı üzerine monte edilen panel gücü 240 wp olan 190 adet Sharp marka güneş paneli kullanıldı.

Formsolar tarafından projelendirilen ve kurulumu yapılan projeyle ilgili bir değerlendirme yapan Form Temiz Enerji Genel Müdürü Enis Behar, “ Ülkemizin ileri teknoloji ihtiyaçlarının milli kaynaklardan karşılanabilmesi gibi önemli bir amacı olan TeknoPark projesinde firma olarak yer almak çok gurur verici.Ülkemiz güneş enerjisi bakımından çok avantajlı bir ülke. Teknopark İstanbul projesinin çıkış amacı gibi bizde bu sahip olduğumuz doğal enerji kaynağımızı en iyi şekilde kullanarak enerjide dışa bağımlılığımızı mümkün olduğunca azaltmalı güneş enerjisi yatırımlarını geç kalmadan yapmalıyız. 2014 yılının ise bu yatırımı yapmak için en uygun dönem olduğuna inanıyorum.“ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler