1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teksan’dan Karayipler’e enerji depolama desteği

Teksan’dan Karayipler’e enerji depolama desteği

Teksan, bünyesinde bulunan Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen enerji depolama sistemi TESS ile Karayipler’in enerjisini depolayacak. 

Teksan’dan Karayipler’e enerji depolama desteği

Enerji Günlüğü - Teksan, kendi geliştirdiği enerji depolama sistemi TESS ile Karayip Adaları’nın güneş enerjisini depolayacak. TESS, üretimin yüksek olduğu gündüz saatlerinde enerjiyi depolayıp akşam saatlerinde kullanarak arz-talep dengesini sağlıyor.

Teksan, yerli mühendisler tarafından geliştirilen ve Türkiye’de üretilen TESS (Teksan Enerji Depolama Sistemleri) ile Karayipler’in enerjisini depolamak için çözümler sunacak. Karayipler’de enerji çözümleri alanında faaliyet gösteren Dynaf Group ile 15 yıldır dizel jeneratör satışı alanında devam eden iş birliğini bir adım öteye taşıyarak bölgedeki enerji depolama sistemleri pazarından da pay alacak. TESS ürünü bölgede güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjiyi depolayacak. 

Karayip Adaları’ndaki en izole yerlere bile jeneratör, UPS sistemleri, güneş enerjisi, şarj istasyonları, elektrikli araçlar ve deniz enerjisi ile güç çözümleri sunan şirket, bundan sonra Teksan’a ait TESS ile enerji depolama alanında da hizmet sunacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler