1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Televizyonlarda çevreye duyarlı tasarım aranacak

Televizyonlarda çevreye duyarlı tasarım aranacak

Enerji Günlüğü - Ağa bağlı bir televizyon, kablosuz ağa bağlanabiliyorsa, kullanıcısına kablosuz internet bağlantısının ya da bağlantılarının...

Televizyonlarda çevreye duyarlı tasarım aranacak

Enerji Günlüğü - Ağa bağlı bir televizyon, kablosuz ağa bağlanabiliyorsa, kullanıcısına kablosuz internet bağlantısının ya da bağlantılarının faaliyetinin durdurulması ihtimalini de sunmak zorunda olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Televizyonlar ile İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Tebliğ'e göre, ağa bağlı bir televizyon, kablosuz ağa bağlanabiliyorsa, kullanıcısına kablosuz internet bağlantısının ya da bağlantılarının faaliyetinin durdurulması ihtimalini de sunacak. Bu zorunluluk, amaçlanan kullanım için tek bir kablosuz ağ bağlantısına dayanan ve herhangi bir kablolu ağ bağlantısı bulunmayan ürünlere uygulanmayacak. Ağa bağlı televizyonlarda güç tüketimi işlevi veya benzer işlevler, ağa bağlı televizyonun tüm ağ kapıları için geçerli olacak.

KAPALI KONUMDAKİ GÜÇ TÜKETİMİ

Bunun dışında, televizyonların kapalı konumundaki güç tüketimi, yeniden devreye girme işlevi sağlayan güç tüketimi 1 vatı, sadece bilgi veya durum ekranı sağlayan veya sadece yeniden devreye girme işleviyle bilgi veya durum ekranı kombinasyonunu sağlayan herhangi bir durumdaki güç tüketimi 2 vatı, herhangi bir kapalı moddaki güç tüketimi ise 0,30 vatı geçmeyecek.

EMO tarafından geçen yıl yapılan değerlendirmeye göre, televizyonun yanında uydu alıcısı, DVD çalar gibi iki cihazın da bekleme konumunda bırakılmaması aylık tüketimi 2,17 kilovatsaat düşürüyor. Bu durumda televizyon ve benzeri ev aletleri için harcanan ortalama 22,5 kilovatsaatlik elektrik tüketimi, 20,33 kilovatsaate geriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler