1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TEMA Vakfı doğa eğitimi kampanyasına destek istedi

TEMA Vakfı doğa eğitimi kampanyasına destek istedi

Enerji Günlüğü - TEMA Vakfı 5 Haziran Çevre Günü’nde ülke genelinde yürüttüğü doğa eğitimi kampanyasına destek çağrısı yaptı.TEMA Vakfı...

TEMA Vakfı doğa eğitimi kampanyasına destek istedi

Enerji Günlüğü - TEMA Vakfı 5 Haziran Çevre Günü’nde ülke genelinde yürüttüğü doğa eğitimi kampanyasına destek çağrısı yaptı.

TEMA Vakfı yaptığı açıklamayla, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’nde tüm Türkiye’yi doğa eğitimi kampanyasına destek olmaya davet etti.

Doğa Eğitim Programlarına ve kampanyaya dair bilgiler veren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Doğa bilinciyle büyüyen nesiller için TEMA Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında okullarda doğa eğitimleri veriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki çocuklar doğayı tanımadan sevemez, sevmeden koruyamaz” dedi.

EĞİTİMLER 81 İLDE UYGULANIYOR

“#BilmekYetmez kampanyamız ile çağrımız tüm ebeveynlere. Yarınlarda doğayı tanıyan, seven, koruyan; kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocuklarımızın daha fazla doğa ile iç içe olması gerekiyor” diyen Ataç, konuşmasına şöyle devam etti; “Eğitim programlarımızı binlerce gönüllü öğretmenin desteğiyle her yıl 81 ilde 100 bini aşkın çocukla uyguluyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle herkesi TEMA Vakfı’nın doğa eğitim programlarına destek vermeye çağırıyoruz. Dileyen herkes 3464’e TEMA yazıp SMS göndererek çocuklara yönelik doğa eğitimlerine 10 TL katkıda bulunabilir. Aynı zamanda #BilmekYetmez etiketiyle konuya dikkat çekmek için hazırladığımız filmleri sosyal medyada paylaşarak sesimizi daha geniş kitlelere duyurmamıza yardımcı olabilir.”

ÇOCUKLARIN YÜZDE 56’SI TEKNOLOJİK ALETLERLE OYNUYOR

TEMA Vakfı tarafından verilen bilgilere göre, Türkiye’de 8-14 yaş arası çocukların yüzde 56’sı evdeki vakitlerini teknolojik aletlerle oyun oynayarak geçiriyor. Günlerinin beş saatini dijital medya ile bir arada geçiren çocuklar sadece yarım saatlerini açık havada fakat genellikle doğadan uzak geçirebiliyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler