1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Temel Kotil TUSAŞ Genel Müdürü

Temel Kotil TUSAŞ Genel Müdürü

Enerji Günlüğü - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğünden ayrılan Temel Kotil, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürlüğü...

Temel Kotil TUSAŞ Genel Müdürü

Enerji Günlüğü - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğünden ayrılan Temel Kotil, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürlüğü görevine atandı. 

2005 yılından bu yana sürdürdüğü Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Temel Kotil’in yeni görev yeri belli oldu. Temel Kotil, TUSAŞ yönetim kurulu kararıyla TUSAŞ Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Temel Kotil, THY Genel Müdürlüğü görevinden önemli bir göreve atanacağı için ayrıldığını duyurmuştu. 

Bu arada, TUSAŞ’ın önceki Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı olarak atandı. 

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümü’nden 1983 yılında mezun oldu. Kotil, 1986’da ABD'deki Michigan Üniversitesinin Uçak Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisansını, 1987'de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını tamamladı 1991 yılında da Michigan Üniversitesi’nde aynı bölümde doktorasını tamamlayan Temel Kotil, 1991-1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuarları'nın kuruculuğu ve yöneticiliğini yaptı. 

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993-94 yıllarında da Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yapan Temel Kotil, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde "misafir profesör" olarak hizmet verdi ve daha sonra New York'ta AIT Inc'de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürüttü. 

Türk Hava Yolları’ndaki kariyerine 2003 yılında Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirildi. Kotil, 2015 yılında da THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine getirildi. Temel Kotil, 2006 yılında IATA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, 2010 yılında yönetim kurulu üyeliğine seçildiği Avrupa Havacılık Birliği'nin (Association of European Airlines-AEA) 2012 yılında başkan yardımcısı, 2013 yılında da başkanı oldu.

2014 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Amerika İş Konseyi Yürütme Kurulu'na da üye olan Temel Kotil, evli ve 4 çocuk babası. Temel Kotil'in, birçok araştırma ve bilimsel yayını da bulunuyor. 

İŞTE THY'NİN YENİ GENEL MÜDÜRÜ 

Öte yandan, Temel Kotil'in ayrılmasıyla boşalan Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevini kimin üstlendiği de belli oldu. Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamaya göre, Şirket Genel Müdürlüğü Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi atandı. Bilal Ekşi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu. Ekşi'nin kariyer geçmişinde Temel Kotil gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler