1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Temiz enerjide pas devrimi!

Temiz enerjide pas devrimi!

Enerji Günlüğü - Rüzgâr ve güneş enerjisinde temel mesele olan depolama ve istikrarlı arz sorununu çözmeye çalışan iki uzman, farklı bir yöntem geliştirdi....

Temiz enerjide pas devrimi!

Enerji Günlüğü - Rüzgâr ve güneş enerjisinde temel mesele olan depolama ve istikrarlı arz sorununu çözmeye çalışan iki uzman, farklı bir yöntem geliştirdi. Görece ucuz olduğu belirtilen bu yeni yöntem, pasın bir katalizör olarak kullanılmasını ve suyun elektrolizi yoluyla enerjinin hapsedilmesini öngörüyor. Elektroliz araçları, sudaki hidrojen ve oksijeni bölerek, oluşan elektriği enerjiye çeviren bir kimyasal reaksiyon yaratan katalizörler kullanıyor. Bugüne kadar kristal yapılı, ender bulunan pahalı metaller katalizör olarak kullanıyordu. 2014’ten itibaren ticari bir ürün haline gelebilecek yöntem sayesinde oksitlenmiş metalden ibaret olan pas da bu amaçla kullanılabilecek.

Araştırmacılardan Curtis Berlinguette, yeni yöntemi, “Büyük çaplı, temiz enerji temelli ekonomilerin gerçekleştirilmesi yolunda kritik bir adım” diye niteledi. Kanada Calgary Üniversitesi’nden iki akademisyenin yaptığı araştırmanın sonuçları, Science dergisinde yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler