1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Temiz enerjili uçaklar artacak

Temiz enerjili uçaklar artacak

McKinsey’e göre, hidrojenli ve elektrikli uçaklar, 2050 yılına kadar tüm uçakların %38'ini oluşturabilir. Bu, sektörün genel enerji ihtiyacının %34'ü demek

Temiz enerjili  uçaklar artacak

Enerji Günlüğü- Uluslararası araştırma şirketi McKinsey raporuna göre, hidrojenli ve elektrikli  uçaklar, 2050 yılına kadar tüm uçakların %38'ini oluşturacak. Bu durumda, sektörün enerji ihtiyacının % 34’ünü hidrojenli ve elektrikli uçak teknolojisi harcayacak. Bu nedenle şimdiden altyapı çalışmalarına başlamak gerekiyor.

Rapora göre, alternatif tahrik gücü sistemleri için 2050 yılına kadar küresel olarak 600 ila 1.700 twh (teravatsaat) arasında temiz enerji gerektirebilir. Bu enerjinin yaklaşık %89- 96'sı hidrojenle çalışan uçaklar için kullanılırken, yalnızca %4-11'i elektrikle çalışan daha küçük uçaklara güç sağlamak için kullanılacaktır.

Araştımaya göre hidrojen ve elektrikli çalışan uçakların kullanıldığı merkezi bir havalimanı toplam elektrik tüketimi, şu anki tüketimden yaklaşık beş ila on kat daha fazla olacaktır. Rapor ’da, hidrojenli ve elektrikli uçakları kullanan büyük bir havalimanının, gerekli altyapıyı oluşturması için 1,3 milyar dolardan fazla bir yatırım yapması gerekeceği de vurgulanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler