1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Temsa elektrikli otobüslerini ilk İsveç'e gönderdi

Temsa elektrikli otobüslerini ilk İsveç'e gönderdi

TEMSA, dünyada büyük ilgi gören elektrikli şehir içi otobüsü MD9 electriCITY’nin ilk ihracatını İsveç’e yaptı. 

Temsa elektrikli otobüslerini ilk İsveç'e gönderdi

Enerji Günlüğü - TEMSA, dünyada büyük ilgi gören elektrikli şehir içi otobüsü MD9 electriCITY’nin ilk ihracatını İsveç’e yaptı. 

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan hisse devir işlemleriyle Sabancı Holding ve Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF Group ortaklığı bünyesine katılan TEMSA Ulaşım Araçları ilk elektrikli otobüs ihracatını gerçekleştirdi. Dünyada elektrikli toplu taşıma konusunda en gelişmiş ülkelerin başında gelen İsveç’e gerçekleştirilen MD9 electriCITY ihracatı kapsamında, şirketin Adana’daki tesislerinde üretilen 6 adet araç fabrikada yapılan son işlemlerin ardından İsveç’e doğru yola çıktı. Söz konusu araçların, önümüzdeki günlerde Göteborg yakınlarındaki Öckerö bölgesine ulaşması ve kısa süre içinde trafiğe çıkmaları bekleniyor. Toplam 1.000 araçlık filosuyla bölgenin en seçkin yerel operatörlerinden olan Connect Bus’a satışı gerçekleştirilen bu araçlar, Öckerö Belediyesi’nin toplu taşıma faaliyetleri için kullanılacak.

2030’DA KARBON SALIMINI SIFIRLAYACAK

Dünyada karbon salımıyla mücadeleyi yasal zemine oturtan ender ülkelerden biri olan İsveç’te hükümet, 2045 yılında ülkedeki karbon salımını sıfıra indirmek için hazırlanan yasayı geçtiğimiz yıllarda kabul etmişti. Bu kapsamda ülkede en önem verilen konuların başında da toplu taşımanın elektrikli araçlarla sağlanması geliyor.

Öckerö Belediyesi ise, İsveç Hükümeti’nin bu alandaki hedefini daha da ileri götürmüş durumda. Belediyenin hedefi 2030 yılında bölgeyi karbon salımının sıfır olduğu bir çevreci merkeze dönüştürmek. Bu kapsamda bölge belediyesi de toplu taşımada kullanılan tüm araçların önümüzdeki dönemde elektrikli araçlarla değiştirilmesi konusunda bir inisiyatif başlatmış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler