1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEMSA yeni elektrikli otobüsünü tanıttı

TEMSA yeni elektrikli otobüsünü tanıttı

Enerji Günlüğü – TEMSA, çevreci yönüyle dikkat çeken yeni elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’yi Adana’da düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.Temsa,...

TEMSA yeni elektrikli otobüsünü tanıttı

Enerji Günlüğü – TEMSA, çevreci yönüyle dikkat çeken yeni elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’yi Adana’da düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Temsa, çevreci yönüyle dikkat çeken elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’i 6 Nisan Çarşamba günü Adana fabrikada Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ve Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’in katılımıyla düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

MD9 electriCITY, fosil yakıt yerine sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan elektrikle çalışıyor. Enerji tüketimi, çevreye duyarlılık ve verimlilik özellikleriyle öne çıkan MD9 electriCITY, duraklarda veya son duraklarda kısa şarjlar yapılarak güzergâhını tamamlayabiliyor. Daha az parça sayısıyla, yağ gibi yan ürünler ya da bakım gerektirmeden, daha kısa sürede üretilebilen bu çevreci otobüs, Temsa mühendisleri tarafından yerli olarak geliştirildi.

MD9 electriCITY; üç kapısı sayesinde hızlı yolcu indirme-bindirme olanağı sağlayan, 63 yolcu kapasiteli, çevreci, sessiz, ekonomik ve verimli bir şehir içi otobüsü.

ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ 

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, şehirlerin giderek büyürken ulaşım ihtiyaçlarının da değiştiğini ve daha ekonomik, çevreci ve sessiz ulaşım araçların önem kazandığını vurguladı. Çelik, elektrikli otobüslerin dizel otobüslerin alternatifi değil, yolcu ve çevre konforu açısından yepyeni bir toplu ulaşım sistemi olduğunu söyledi.

Ürünün özelliklerini de paylaşan Çelik, "200kwh batarya ile 230 km menzil özelliğine sahip olan bu otobüs, 6 saatte şarj edilebiliyor. Bir dizel aracın günlük yakıt maliyeti 365 TL iken, elektrikli otobüste bu maliyet 100 TL’ye düşüyor. Yine dizel üründe yıllık masraf, yakıt-yağ-vergilerle birlikte 137 bin TL olurken elektrikli otobüste bu maliyet 36 bin TL seviyesine geriliyor. Daha ucuz maliyet olan gece elektriği kullanırsa bu rakam 21 bin TL’ye kadar da geriliyor. Araç maliyetleri elbette çok önemli ama elektrikli otobüslerin çevreye parayla ölçülemeyecek oranda katkılar sağlayacağını söyleyebiliriz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler