1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. TEMSAN montaj dahil Hidrotem türbini alacak

TEMSAN montaj dahil Hidrotem türbini alacak

TEMSAN, Hidrotem türbini alımı ve montajı için açık usulde ihale yapacak.

TEMSAN montaj dahil Hidrotem türbini alacak

Enerji Günlüğü - TEMSAN, Hidrotem sisteminde kullanacağı tasarımı hazır türbin alımı ve montajı için ihale yapacak.

Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN), 20kW TEMSAN Hidrotem ürünü tasarımı hazır olan türbin kısmı için montaj dahil mal alım işi için, açık usulde ihale yapacak. 

İhale evrakı TEMSAN Genel Müdürlüğü Satın Alma Müdürlüğü, Çamlıca Mahallesi, 145. Sokak, No: 16, Yenimahalle, Ankara adresinden ücretsiz temin edilebilecek. İsteklilerin ihaleye katılmak için Elektronik Kamu Alımları Platformuna (EKAP) üye olmaları gerekiyor. 

Tekliflerin en geç 12 Eylül 2022 günü saat 10.00’a kadar TEMSAN Genel Müdürlüğü Genel Evrak Servisi, Çamlıca Mahallesi, 145. Sokak, No: 16, Yenimahalle, Ankara adresine teslim edilmesi veya postayla ulaştırılmış olması gerekiyor. 

KÜÇÜK ETKİLİ VE PRATİK HES SİSTEMİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı bir kuruluş olan Türkiye Elektromekanik AŞ'nin (TEMSAN) ArGe Merkezi tarafından geliştirilen Hidrotem sistemi; nehir, ırmak, dere  veya isale hattı, arıtma tesisleri gibi halihazırda suyun taşındığı hatlar üzerine kurulabilen hızlı, ekonomik ve kolay enerji üretimi için tasarlanmış, kompakt bir hidroelektrik santrali olarak tarif ediliyor. 

DEBİ VE DÜŞÜ YETERLİYSE BİRÇOK YERDE KURULUYOR

Sistem inşaat gerektirmiyor ve kamyon benzeri taşıyıcı bir araçla uygulama sahasına nakledilebiliyor. Tak çalıştır prensibiyle üretime başlayabilen Hidrotem'in, kurulumu ve devreye alınması da son derece çabuk gerçekleştirilebiliyor. Sistem; debi ve düşü şartları uygunsa bir, iki saat içinde elektrik üretmeye başlayabiliyor. Hidrotem, su depolarına, su taşıyan hatlara sahip her türlü tesisin giriş ve çıkışlarına, deniz drenaj hatlarına vana ekler gibi basit bir işlemle kurulabiliyor. 

Sistem mobil cihazlara kurulan özel aplikasyonuyla uzaktan da kontrol edilebiliyor. Hidrotem düşük bakım giderleri ve 0,5kW’tan başlayıp 5.000kW’a kadar çıkabilen kapasitesiyle biliniyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler