1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TEMSAN’a iki genel müdür yardımcısı atandı 

TEMSAN’a iki genel müdür yardımcısı atandı 

TEMSAN Genel Müdür Yardımcılıklarına İrfan Gültekin ve Mehmet Fatih Koşan (yeniden) atandı.

TEMSAN’a iki genel müdür yardımcısı atandı 

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ (TEMSAN) üst yönetiminde iki atama gerçekleştirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, boş bulunan TEMSAN Genel Müdür Yardımcılıklarına Mehmet Fatih Koşan ile İrfan Gültekin (yeniden) atandı.  

TEMSAN NE İŞ YAPAR? 

Türkiye’de hidroelektrik santral (HES) projelerinin çoğalmasıyla ortaya çıkan ekipman ve montaj hizmetleri ihtiyacını karşılamak amacıyla 1975 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan TEMSAN, HES projeleri ve trafo merkezlerinde ünite, ünite rehabilitasyonu, tevsiat; termik santral projelerinde ise çok sayıda rehabilitasyon olmak üzere birçok projeye anahtar teslim hizmet veriyor. Uzun yıllar kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet veren TEMSAN, 2001 yılında su kullanım haklarının özelleştirilmesine ait mevzuatın yayınlanmasının ardından müşteri portföyüne özel sektörü de ekledi. 2013 yılında YEKDEM kapsamındaki enerji alımlarında yerli imalat teşvikinin uygulanmaya başlaması ile yatırımcıların yerli ekipman ve imalat ihtiyaçlarını karşılamaya başlayan TEMSAN, 2017 yılında Türkiye’nin en büyük FSRU tesisini de devreye aldı. 

MEHMET FATİH KOŞAN KİMDİR? 

1975 Ankara doğumlu Mehmet Fatih Koşan, Kırıkkale Üniversitesi İşletmecilik Bölümünde eğitim aldıktan sonra Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. Halen Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümüne devam eden koşan, serbest ticaret ve radyo program yapımcılığı ile başlayan çalışma hayatına, 1997 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu’nda memuru olarak devam etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve PTT AŞ'de çeşitli birim ve unvanlarda görev yaptı. Türkiye Ragbi Federasyonu’nda Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Refah ve Adalet Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Var Mısın Uluslar Arası İnsani Yardım Derneği Kurucu Üyeliği’nin yanı sıra Türkiye Adalet Akademisi, Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Misafir Öğrenciler Platformu’nda Eğitimci olarak görev aldı. Bazı spor, sanat ve eğitim alanlarında eğitimler alarak tekvando, diksiyon, spikerlik, sunuculuk, drama, kişisel gelişim, ses eğitimi, hat, kaligrafi, ebru ve Gubari (mikro yazı) öğrencilikleri oldu. 

İRFAN GÜLTEKİN KİMDİR? 

Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 2000 yılında mezun olan İrfan Gültekin, ardından aynı üniversitede bilgisayar mühendisliği yüksek lisans eğitimi aldı. 2002 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başlayan İrfan Gültekin, aynı yerde araştırma görevlisi olarak görev üstlendi. 2004 yılında doktora eğitimini yarıda bırakarak özel sektöre geçen Gültekin, 2007 yılında yeniden kamuya döndü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında mühendis olarak görev başlayan İrfan Gültekin Strateji Geliştirme Başkanlığı, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Enerji İşleri Genel Müdürlüğü gibi birimlerde çeşitli görevlerde bulundu. 

Bu görevleri sırasında bilişim teknolojileri, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri gibi enerji sektöründeki yeni teknolojilerle ilgili çalışmalar yürüten İrfan Gültesin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğinde 1007 programı kapsamında yürütülmüş birçok Ar-Ge projesinde görev aldı. 22 Ağustos 2022 tarihinden itibaren TEMSAN’da Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Gültekin, bu göreve yeniden atandı. Gültekin evli, iki çocuk babası. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler