1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TENMAK Disiplin Amirleri Yönetmeliği yayımlandı

TENMAK Disiplin Amirleri Yönetmeliği yayımlandı

Kapatılan 3 ayrı kurumun sorumluluk alanını üstlenen TENMAK’ta disiplin amiri olarak en üst düzeyde Enerji Bakanı yer alacak. 

TENMAK Disiplin Amirleri Yönetmeliği yayımlandı

Enerji Günlüğü - Kapatılan 3 ayrı kurumun sorumluluk alanını üstlenen TENMAK’ta disiplin amiri olarak en üst düzeyde Enerji Bakanı yer alacak. 

Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelikle beraber Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TEAK) Disiplin Amirleri Yönetmeliği, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) Disiplin Amirleri Yönetmeliği ve Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü (NATEN) Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Yeni Yönetmelik, TENMAK’ta görev yapan personelin disiplin amirlerini ve disiplin uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. 

Buna göre TENMAK Başkanlık Biriminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, TENMAK Başkanı’nın disiplin amiri olarak görev yapacak. 

TENMAK Başkanı ise Başkan Yardımcısı, İç Denetçi, Birim Müdürü ve Başkanlığa doğrudan bağlı diğer personel ile Enstitü Başkanı ve Başkana bağlı Koordinatörün disiplin amiri olacak.  

Başkan Yardımcısı ise kendisine doğrudan bağlı personel ile yine kendisine balı Koordinatörün disiplin amiri olarak sorumluluk alacak. Birim Müdürleri de bağlı personelden sorumlu olacaklar. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler