1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TENMAK yıllık düzenli ödüller verecek

TENMAK yıllık düzenli ödüller verecek

TENMAK her yıl; bilim, hizmet, teknoloji ve genç araştırmacı ödülleri verecek.

TENMAK yıllık düzenli ödüller verecek

Enerji Günlüğü - TENMAK her yıl düzenli olarak; bilim, hizmet, teknoloji ve genç araştırmacı ödülleri verecek. 

Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Ödül Programı ve Etkinlik Desteklerine İlişkin Yönetmelik, Türkiye Enerji Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik; enerji, maden, iyonlaştırıcı radyasyon, parçacık hızlandırıcıları, nükleer, bor ve nadir toprak elementleri ile ilgili bilim ve teknoloji alanlarındaki Ar-Ge faaliyetlerini özendirmek, bu alanlarda ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesini ve geliştirilmesini sağlamak ve yaptığı çalışmalarla bu alanlara katkı sağlayanları ödüllendirmek amacıyla TENMAK’ın yürüteceği ödül programı ve etkinlik desteklerine ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. 

TENMAK bu kapsamda her yıl düzenli olarak ödüller dağıtacak. TENMAK’ın düzenlediği ya da paydaşı olduğu yarışma veya etkinliklerde vereceği ödüller aşağıdaki gibi sıralanıyor. 
TENMAK Bilim Ödülü.
TENMAK Hizmet Ödülü.
TENMAK Genç Araştırmacı Ödülü.
TENMAK Özel Ödülü.
TENMAK Teknoloji Ödülleri.

TENMAK, ödül çağrısını kendine ait internet sitesinde yayınlayacak; başvurular da aynı siteden online olarak yapılacak. Ödüllere başvurmak ya da aday göstermek; adayın aynı kategoride daha önce ödül almamış olması şartına bağlı olacak.  

TENMAK bilim, hizmet ve genç araştırmacı ödüllerini her yıl düzenleyecek. Bu amaçla her yıl bir ödül komitesi oluşturulacak. Kazananlar da TENMAK’ın kuruluş yıldönümü olan 28 Mart tarihinde açıklanacak. 

ETKİNLİK DESTEKLERİ

TENMAK tarafından paydaş olunacak destek içerikli etkinliklerin adları, katılım koşulları ve şartları ile verilebilecek destekler ve paydaşların sorumlulukları, paydaş olunan kurum/kuruluşlar ile birlikte Başkanlık tarafından, Yürütme Kurulunun onayı alınarak belirlenecek. Gerekli görülürse, paydaş olunan kurum/kuruluşlar ile karşılıklı sorumlulukların belirlendiği işbirliği protokolü imzalanabilecek.

TENMAK tarafından düzenlenecek veya paydaş olunacak etkinliklere katılım hakkı kazanan gerçek kişi, takım ve kurum/kuruluşlara hazırlık desteği ve bunlardan başarılı bulunanlara ve/veya dereceye girenlere etkinlik ödülleri de verilebilecek.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler