1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Tepco ve Hitachi, nükleer atıklar için ortaklık kurdu

Tepco ve Hitachi, nükleer atıklar için ortaklık kurdu

Japonya’da nükleer atıkların taşınması ve depolanması için varil üretecek bir tesis kurulacak. Tepco ve Hitachi ortaklığı bu tesiste nükleer atık yakıt depolama konteynırları da üretecek.

Tepco ve Hitachi, nükleer atıklar için ortaklık kurdu

Enerji Günlüğü - Japon elektrik iletim şirketi Tepco ve Hitachi, nükleer yakıt atıklarının taşınması ve depolanması için variller üretmek için ortak girişim kurdu. 

Tokyo Electric Power Company Holdings Inc (Tepco) ve Hitachi Zosen Corporation, kullanılmış yakıt taşıma ve depolama varillerinin yanı sıra nükleer atık yakıt depolama konteynırlarının üretimi ve satışı için Toso Mirai Manufacturing Company Limited adında bir ortak girişim kurdu. 13 milyon dolar sermayeli yeni ortaklıkta Tepco %67 paya sahipken, Hitachi %33 paya sahip. 

Yeni şirket, Fukushima Eyaleti'nin Hamadori bölgesinde kullanılmış nükleer yakıtın depolanması ve taşınması amacıyla variller üretmek için bir tesis kuracak. Yeni ortaklık ayrıca gelecekte, Fukushima Daiichi Nükleer Santralindeki kaza nedeniyle nükleer yakıt ve yapılar eridikten sonra soğuyan ve katılaşan yakıt kalıntılarını depolamak için konteynerlar üretmeyi de planlıyor. Şirket, 2025 yılında faaliyete geçmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler