1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Termopet Akaryakıt soruşturmasında sözlü savunma alınacak

Termopet Akaryakıt soruşturmasında sözlü savunma alınacak

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu, Termopet Akaryakıt Nakliyat ve Ticaret hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunmasını 16 Eylül 2014 tarihinde...

Termopet Akaryakıt soruşturmasında sözlü savunma alınacak

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu, Termopet Akaryakıt Nakliyat ve Ticaret hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunmasını 16 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirecek.

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Termopet Akaryakıt Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti.'nin 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmada, sözlü savunma aşamasına gelindiği ve sözlü savunma toplantısının 16 Eylül 2014 Salı günü saat 10.00’da yapılacağı belirtildi.

Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, soruşturma ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 5 Eylül 2014 Cuma günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekiyor.

4054 sayılı Kanun'un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklıyor. Soruşturma, Termopet Akaryakıt şirketinin akaryakıt dağıtım ve satışına ilişkin olarak yapmış olduğu dikey anlaşmalar ve bu anlaşmalar çerçevesinde 5 yıldan uzun süreli intifahakkı tesis etmek ve diğer uygulamalar yolu ile 4054 sayılı Kanun'un 4. Maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler