1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Teröre karşı bölgesel ortak enerji projeleri!

Teröre karşı bölgesel ortak enerji projeleri!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bölgesel ortak enerji projelerinin, terörün ve ihtilafların önlenmesinde önemli bir...

Teröre karşı bölgesel ortak enerji projeleri!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bölgesel ortak enerji projelerinin, terörün ve ihtilafların önlenmesinde önemli bir işlev göreceğini söyledi. 

Enerji Bakanı Berat Albayrak, 23. Dünya Enerji Kongresi'nde yaptığı konuşmada, enerji kaynaklarının siyasi istikrarın sağlanamadığı coğrafyalarda yoğunlaştığına işaret etti. Bu kaynakların güvenli bir şekilde taşınmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Albayrak, şöyle dedi: 

“Türkiye, Batı ile Doğu'yu buluşturarak doğal kaynakların sorunsuz bir şekilde bölge coğrafyasına ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Temel kaygımız küresel barış ve istikrarın sağlanması. Politikalarımızı oluştururken enerjiyi yapıcı bir enstrüman olarak kabul ediyoruz. Uluslararası projelerin bölgesel huzur çıtasını yükseltmek için bir fırsat olacağına inanıyoruz. Türkiye ulusal menfaatleri çerçevesinde bu kazan- kazan prensibine dayanan bölgesel arz güvenliğine katkı sağlayacak ve huzuru önceleyen her projenin müttefiki olacak, hayata geçmeleri yönünde sorumluluk almaktan kaçmayacak.”

TERÖRE KARŞI ORTAK ENERJİ PROJELERİ

Bölgesel enerji projelerinin, ortak aklı harekete geçirerek, kangren haline gelmiş bölgesel itilafların ve terör faaliyetlerinin önlenmesinde önemli bir işlev göreceğini savunan Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Yeter ki bizler kaynakların daha adil dağılımını sağlayalım, kaynakları huzurun inşası için ve barış için paylaşalım” dedi. 

Sabiha KÖTEK / Mustafa SALİH - Enerji Günlüğü 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler