1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TESAB'tan enerji faturasını düşürmenin püf noktaları

TESAB'tan enerji faturasını düşürmenin püf noktaları

TESAB, şirketlere överimlilik yoluyla enerji faturalarını aşağı çekmenin yollarının dijital ortamda düzenlediği bir toplantıda anlatacak.

TESAB'tan enerji faturasını düşürmenin püf noktaları

Enerji Günlüğü - TESAB, internet ortamında, enerji yatırımcısına yönelik enerji verimliliği sunumu yapacağı bir toplantı düzenliyor. 04 Mayıs günü saat 10.00’da başlayacak olan toplantının başlığı “Rekabet ve Enerji Verimliliği” olacak. 

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) bünyesinde çalışmalar yürüten Müşteriler ve Yeni Hizmetler Çalışma Grubu Başkanlığı, internet ortamında, elektrik enerjisine yatırım yapanlara yönelik “Elektrik sektöründe değişen dinamikler: Rekabet ve Enerji Verimliliği” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. 

04 Mayıs 2023, Perşembe günü 10.00 ve 11.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan toplantı, lisanslı ve lisanssız enerji yatırımı yaparak ve enerji verimliliği uygulamalarıyla elektrik faturasını azaltmak isteyen herkesin katılımına açık olacak. 

MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ DE ELE ALINACAK

Sunumda temel olarak; enerji verimliliği ile bağlantılı temel kavramlar, mevzuat ve enerji verimliliği konusunun rekabet hukuku ile ilişkisi açıklanacak; enerji verimliliği mevzuatı kapsamında imzalanan enerji performans sözleşmelerinin genel yapısı, türleri ve uygulama alanları ile bu sözleşmeler çerçevesinde tarafların temel hak ve borçları üzerinde durulacak. 

Sunum sırasında klasik anlamda enerji performans sözleşmeleri incelendikten sonra, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği çerçevesinde imzalanan, lisanssız elektrik tesisi kurulumuna dayalı enerji performans sözleşmeleri açıklanacak. Bu sözleşmelerin klasik anlamdaki enerji performans sözleşmelerinden farkları ile bu sözleşmeler kapsamında Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği açısından dikkat edilmesi gereken hususlar özetlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler