1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TESİD Başkanlığına Sıddık Yarman getirildi

TESİD Başkanlığına Sıddık Yarman getirildi

Enerji Günlüğü - Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Prof. Dr. Sıddık Yarman getirildi. FMV Işık...

TESİD Başkanlığına Sıddık Yarman getirildi

Enerji Günlüğü - Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Prof. Dr. Sıddık Yarman getirildi.

 

FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN, TESİD’in yeni ‘Yönetim Kurulu Başkanı’ olarak seçildi.

 

Prof. Dr. Sıddık Yarman, TESİD tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri” töreninde yaptığı konuşmada “TESİD’de Savronik firmasının bir temsilcisi olarak bulunuyordum. Uzun yıllar yönetim kurulunda görev aldım, başkan vekilliği yaptım. Bugün yapılan seçimle de TESİD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildim. Sektörü, bu güzide topluluk içerisinde temsil etmekten ve sektöre emek veren bir emekçi olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

TESİD’i Türkiye’nin en güzide sivil toplum örgütlerinden biri olarak nitelendiren Yarman, şöyle dedi:

“Özellikle günümüz ileri teknolojilerini hem ülkemizde, hem de dünyada geliştiren- üreten şirketleri bünyesinde bulunduruyor. Ülkemizin orta gelir sendromundan kurtulmasının en temel prensibi; ileri teknolojilerde katma değer üretmektir. Bu konularda katma değer sağlamak ise ciddi ürünler tasarlayıp, araştırmalar yapıp ve bu tasarımların prototiplerini ortaya koyup dünyaya tanıtmakla, bunların seri üretimini gerçekleştirmekle ve dünya pazarlarına bu ürünleri satmakla olur.” 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler