1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla ABD ve Kanada’da indirime gidiyor

Tesla ABD ve Kanada’da indirime gidiyor

Tesla, ABD yönetiminin Enflasyon Azaltma Yasası yürürlüğe girmeden önce yıl sonuna kadar ABD ve Kanada'da Model 3 ve Model Y araçları için indirim yaptı.

Tesla ABD ve Kanada’da indirime gidiyor

Enerji Günlüğü - Tesla, ABD ve Kanada'da Model 3 ve Model Y araçları için bu ay indirim yaptı. Şirket ayrıca, 10.000 km için ücretsiz şarj imkanını da sunacak. 

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD yönetiminin Enflasyon Azaltma Yasası yeni yıl itibariyle yürürlüğe girmeden önce müşterilerine indirim yapıyor. Şirket, yıl sonundan önce teslim edilen Model 3 ve Model Y araçları için Amerika Birleşik Devletleri’nde 7.500 dolar ve Kanada’da 5.000 dolar indirim yaptığını açıkladı. Şirket ayrıca 10.000 km için ücretsiz süper şarj imkanı da sunuyor.

TESLA YASANIN EN BÜYÜK YARARLANICILARINDAN

Tesla, ABD yönetiminin sanayi ve teknolojide Çin’e bağımlılığı azaltıp öne geçmeye yönelik olarak çıkarttığı üçüncü yasa olan Enflasyon Azaltma Yasası'nın ana yararlanıcılarından biri oldu. Vergi indirimleriyle elektrikli otomobil satın almayı teşvik etmeyi öngören yasa kapsamında, Kuzey Amerika'da üretilen bataryaların kullanıldığı ve bu bölgedeki madenlerden çıkan mineralleri içeren elektrikli araçlara 7 bin 500 dolara kadar vergi indirimi sağlanıyor. 

Morgan Stanley, Tesla'nın 2030 yılına kadar ABD'de 3,1 milyondan fazla elektrikli araç üretebileceğini tahmin ediyor. Böylece elektrikli araç alımlarında 7.500 dolara varan indirimler sunan Enflasyon Azaltma Yasası'nın Tesla’nın karının yarıya yakın artabileceği tahmin ediliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler