1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla ABD’de fiyat indirimine gitti

Tesla ABD’de fiyat indirimine gitti

Tesla, yılın beşinci fiyat indirimini ABD’deki en pahalı iki modelinde gerçekleştirdi. Model S'nin performans versiyonunun fiyatını %4 ve daha pahalı Model X'in fiyatını %9 indirdi.

Tesla ABD’de fiyat indirimine gitti

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD’deki en pahalı iki araç modelinin olan Model S'nin performans versiyonunun fiyatını %4 ve daha pahalı Model X'in fiyatını %9 indirdi.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk'ın son zamanlarda yapmış olduğu fiyat indirimlerinin talebi artırdığını söylemesinden sadece birkaç gün sonra Tesla, ABD’deki en pahalı iki araç modelinin fiyatlarını indirdi. Bu, Tesla'nın yıl başından bu yana beşinci fiyat indirimi oldu. Araç üreticisi, Model S'nin performans versiyonunun fiyatını %4 ve daha pahalı Model X'in fiyatını %9 indirmiş oldu. 

ABD’DE MODEL Y ARAÇLARI GERİ ÇAĞIRACAK

Aynı zamanda Tesla, emniyet kemeri sistemi performansının düşmesine yol açabilen koltuk çerçevesi cıvatalarının gevşemesi sebebiyle ABD’de 3.470 adet Model Y aracı geri çağıracağını duyurdu.

ÇİN ÜRETİMİ ARAÇ SATIŞLARI ŞUBATTA ARTTI

Tesla Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre %31,65 artışla 74,402 adet Çin’de üretilen elektrikli araç sattı. Bu rakam Ocak ayının %12,6 üzerinde ancak son haftalık veriler Çin’deki perakende satışların 4. çeyrekteki güce erişemediğini göstererek, şirketin en büyük yabancı pazarında gerçekleştirilen indirimlerin etkisinin kaybolduğuna işaret etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler