1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla araç fiyatlarını yükseltti

Tesla araç fiyatlarını yükseltti

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, tedarik zinciri baskısı ve artan ham madde fiyatları nedeniyle araç fiyatlarını yükseltti.

Tesla araç fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, tedarik zinciri baskısı ve artan ham madde fiyatları nedeniyle araç fiyatlarını yükseltti.

Tüm dünyayı sarsan çip krizi ABDli Tesla’yı da etkiledi. Tesla, Mayıs ayında Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatını arttırdı. Tesla araçlarındaki fiyat artışı şikayetine cevap veren Tesla CEO'su Elon Musk, tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılar ve yükselen ham madde fiyatları nedeniyle araç fiyatlarına zam yaptıklarını açıkladı. Musk, "Sektör genelinde tedarik zincirinde ciddi bir fiyat baskısı nedeniyle araçların fiyatları artıyor. Özellikle hammaddeler konusunda" açıklamasında bulundu. 

Musk ayrıca Model S Plaid modelinin satışlarının ‘ince ayar’lamalar ihtiyacı nedeniyle 1 hafta gecikme ile 10 Haziran'da başlayacağını da açıkladı.

SÜRÜCÜYÜ UYARAN YAZILIM GÜNCELLEMESİ

Öte yandan Tesla, Model 3 ve Model Y araçlarına gelecek yeni yazılım güncellemesiyle dikiz aynasının üzerine yerleştirilen kamerayı aktifleştirecek. Sistem, otomatik pilot devredeyken sürücünün dikkatinin dağıldığında durumu algılayıp uyarı verecek.

Önceki ve Sonraki Haberler