1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla araç satışlarını arttırdı ancak beklentileri karşılamadı

Tesla araç satışlarını arttırdı ancak beklentileri karşılamadı

Tesla, son çeyrekte dünya genelinde toplam araç satışlarını %40 arttırdı. Ancak şirket, analistlerin beklentilerini 15.000 araçla kaçırdı.

Tesla araç satışlarını arttırdı ancak beklentileri karşılamadı

Enerji Günlüğü - Tesla, 4.çeyrekte, 2021 yılına göre %40 artışla dünya çapında 405.278 otomobil teslim ederek rekor kırdığını açıkladı.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, 2022 yılının 4'üncü çeyreğinde küresel ölçekte 439 bin 701 araç ürettiğini ve 405 bin 278 araç teslim ettiğini açıkladı. Üretilen ve teslim edilen araçların %95’e varan çoğunluğunu Model 3 oluşturdu.

SATIŞLAR BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

2021'e kıyasla %40 artan teslimatlar, şirketin %50'lik büyüme hedefinin ve analistlerin beklentilerinin altında kaldı. Şirketin, analistlerin beklentilerini 15.000 araçla kaçırmış olmasının ardında; düşen talep, lojistik sorunları ve ekonomik zorluklar gibi nedenlerin yattığı aktarıldı.

TESLA’NIN EN YETKİLİ 2. KİŞİSİ TOM ZHU OLDU

Ayrıca Tesla, Çin ofisi CEO’su Tom Zhu’yu, ABD'deki montaj fabrikalarının yanı sıra Kuzey Amerika ve Avrupa'daki satış operasyonlarının doğrudan denetimini üstlenmek üzere terfi ettirdi. Böylece Tom Zhu, Tesla CEO’su Elon Musk’tan sonra şirkette en yetkili kişi konumuna geldi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler