1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla Avrupa, İsrail ve Singapur’da indirime gitti

Tesla Avrupa, İsrail ve Singapur’da indirime gitti

Tesla, ABD ve Çin indirimlerinin ardından Avrupa, Singapur ve İsrail'de Model 3, Model Y, Model S ve Model X için fiyat indirimine gitti.

Tesla Avrupa, İsrail ve Singapur’da indirime gitti

Enerji Günlüğü - Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Avrupa ve İsrail genelinde, Model 3, Model Y, Model S ve Model X için ortalama %9,8 oranında fiyat indirimine gitti. Singapur’da iki modeli için fiyatları da %4,3 ile %5 arasında düşürdü.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Avrupa, Singapur ve İsrail'de Model 3, Model Y, Model S ve Model X için fiyat indirimine gitti. Tesla, Avrupa ve İsrail genelinde, Model 3, Model Y, Model S ve Model X için ortalama %9,8 oranında fiyat indirimine gitti. Singapur'da da Model 3 ve Model Y araçlarının fiyatlarını %4,3 ile %5 arasında düşürdü. 

Aynı zamanda şirketin, Şangay'da kayıtlı sermayesi 2 milyon dolar olan yeni bir enerji şirketi kurduğu bildiriliyor.

İNDİRİMLER YENİLENEBİLİRE GEÇİŞİ HIZLANDIRMA AMAÇLI

Şirket tarafından yapılan açıklama, fiyat indirimlerinin yenilenebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonun parçası olduğu belirtilerek, "Bu misyona ulaşmak için net bir yol belirlendi; yoğun maliyetli küçük seri ürünlerin daha ucuz toplu seri araçlara dönüştürülmesi” ifadesi kullanıldı.

Tesla, Ekim ayında, Çin'de Model 3 ve Model Y'de yüzde 9'a varan fiyat indirimleri duyurmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ise en pahalı iki elektrikli araç modelinin fiyatlarında, azalan talebi artırmak için bu yıl ABD’de %2 ile %6 aralığında indirim yaparak üçüncü kez indirime gitmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler