1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla, bu defa fiyat arttırdı

Tesla, bu defa fiyat arttırdı

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın net kârı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla %24 azalışla 2,5 milyar dolara geriledi.

Tesla, bu defa fiyat arttırdı

Enerji Günlüğü - Tesla, ABD’de peşpeşe yaptığı indirimlerin ardından bu defa Model X'in fiyatını yaklaşık %2,6, Model S'in fiyatını da yaklaşık %2,9 arttırdı.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD'de iki elektrikli araç modelinin fiyatlarında bu yıl 6. kez indirime gitmesinden günler sonra Model S ve Model X araçlarının fiyatlarını artırdı. Şirketin internet sitesindeki fiyat listelerine göre, Tesla, ABD'de Model X'in fiyatını yaklaşık %2,6 artışla 97 bin 490 dolara, Model S'in fiyatını da yaklaşık %2,9 artırarak 87 bin 490 dolara çıkardı.

ÇEYREK KARI GERİLEDİ

Tesla’nın 2023 ilk çeyrek gelir ve kârı beklentilerin hafifçe altında kalırken, %19,3'e gerileyen brüt kâr marjı yatırımcıların endişelerini artırdı. Şirket 2023'ün ilk çeyreğinde 23,33 milyar dolar gelir elde etti. Elektrikli otomobil üreticisinin net kârı ise, bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla %24 azalışla 2,5 milyar dolara geriledi.

Önceki ve Sonraki Haberler