1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla Çin’de kuracağı batarya tesisi için arazi satın aldı

Tesla Çin’de kuracağı batarya tesisi için arazi satın aldı

Tesla, Şangay’daki fabrikasında Model Y aracının yenilenmiş versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Tesla Çin’de kuracağı batarya tesisi için arazi satın aldı

Enerji Günlüğü - ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’de kuracağı batarya fabrikası için arazi satın aldı.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’in Şanghay şehrinde kuracağı batarya üretim tesisi için arazi satın alımını gerçekleştirdi. Yılda 10.000 adet megapack batarya üretim kapasitesine sahip olacak tesisin inşaatının 2024’ün ilk çeyreğinde başlaması planlanırken üretimin son çeyrekte başlayacağı tahmin ediliyor. 

Tesla, geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada, inşaatın bu yıl 3.çeyrekte başlayacağını ve üretimin ise 2024 2. çeyreğinde başlayacağını belirtmişti. Batarya projesinin beklenenden daha yavaş bir şekilde hayata geçirileceği görülüyor. 

MODEL Y’NİN YENİLENMİŞ VERSİYONU YOLDA

Bloomberg’in haberine göre ise Tesla, Şangay’daki fabrikasında Model Y aracının yenilenmiş versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Model Y’nin yenileneceğine dair ilk haberler yapıldığında, yenilenmiş versiyonun üretimine 2024’te başlanmasının beklendiği belirtiliyordu. 

ANALİSTLER TESLA KONUSUNDA OLUMLU DÜŞÜNÜYOR

Elektrikli araç şirketi aynı zamanda, görüntü işleme ve görüntü tanımaya yönelik süper bilgisayar projesi Dojo gibi otomotiv sektörü dışına yönelik ürünlerde geliştirmekte. Elektrikli araç sektöründeki artan rekabete ve daralan marjlara rağmen, kimi analistler Tesla’nın yalnızca bir otomotiv şirketi olmadığını aynı zamanda yapay zeka şirketi de olduğunu belirterek Tesla konusundaki olumlu görüşlerini koruyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler