1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Çin’de yeni bir fabrika kuruyor

Tesla Çin’de yeni bir fabrika kuruyor

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, 5,36 milyon dolar yatırımla “süper şarj kolonları” için Çin’de yeni bir fabrika kuruyor.

Tesla Çin’de yeni bir fabrika kuruyor

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, 5,36 milyon dolar yatırımla “süper şarj kolonları” için Çin’de yeni bir fabrika kuruyor.

ABD dışındaki ilk üretim tesisini Çin’de kuran Tesla, şimdi de şarj aletleri üretecek yeni bir tesis ekleme çalışmalarına başladı.

Çin Uluslararası Radyosu’nun paylaştığı habere göre Tesla, otomobil üretmenin yanı sıra 2012’den bu yana istasyonlara konan hızlı şarj kolonlarının imalatını da yapıyor. Bugüne kadar Kaliforniya’daki Fremont’taki fabrikasında yapılan şarj cihazları yakında Çin’de üretilecek. Tesla, bu tesisin inşa edilmesi amacıyla yetkililerle temaslarını sonlandırmak üzere. 

2021 yılında faaliyete geçmesi beklenen yeni fabrika, Tesla grubuna süper şarj aletleri şebekesini genişletme olanağı sağlayacak.

FABRİKA 2021 ŞUBAT AYINDA ÜRETİME GEÇECEK

Tesla’nın Shanghai’daki ‘gigafactory’ olarak adlandırılan dev tesisinin yakınlarında kurulacak ve 2021 Şubat ayında üretime geçecek olan fabrika için 42 milyon yuan (5,36 milyon dolar) yatırım yapılacak. 

Tesla yöneticileri tarafından Çin yetkili makamlarına sunulan bir belgeye göre bu yeni tesiste, her yıl 10 bin süper şarj aleti üretilecek. Bu yeni üretim tesisi için Çin’in seçilmiş olması, Tesla açısından bir rastlantı değil. Üretici firma tarafından kilit bir piyasa olarak görülen Çin, 1,4 milyarlık nüfusuyla tüm önemli açılımların odak noktası konumunda. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler