1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla elektrikli araç satışını yüzde 68 arttırdı

Tesla elektrikli araç satışını yüzde 68 arttırdı

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla 2022 yılı ilk üç ayında 310 bin 48 adet araç satarak yeni bir rekora imza attı.

Tesla elektrikli araç satışını yüzde 68 arttırdı

Enerji Günlüğü - Amerika merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, yılın ilk çeyreğinde elektrikli araç satışlarını yüzde 68 arttırarak 310 bin 48 adete çıkardı.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, çip krizine ve lojistik sorunlarına rağmen yılın ilk çeyreğinde 310 bin 48 araç satarak rekor seviyede elektrikli araç teslimatı yaptığını açıkladı. Teslimatların yüzde 95′ini Model 3 ve Model Y araçları oluşturdu. 

Geçen yılın aynı döneminde Tesla 184.800 elektrikli araç teslim etmişti. Tesla’nın ilk çeyrek satışları bir önceki yılın satışlarına göre %68’lik bir artışı ifade ediyor.

ÜRETİMDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Açıklamada, tedarik zincirinde yaşanan sorun ve Çin'deki fabrikada üretimin askıya alınması nedeniyle üretimde bir önceki çeyreğe göre düşüş görüldüğü belirtildi. Tesla ilk çeyrekte 305 bin 407 araç üretti.

Şirket, Covid-19 vakalarını ve Şanghay'daki karantina tedbirlerini gerekçe göstererek Çin’deki fabrikasında üretimi durdurmuştu.

YENİDEN HİSSE BÖLÜNMESİNE GİDİYOR

Yatırımlarına son hız devam eden Tesla’nın hisseleri de değer kazanmaya devam ediyor. Hisselerini küçük yatırımcılar için daha erişilebilir kılmak ve hisse senetlerine talebi artırarak likidite kazanmak için hisse bölünmesi yoluna gidiyor. Tesla, geçen hafta Ekim 2022’de gerçekleştireceği yıllık toplantısında “hisse bölünmesini” hissedarların onayına sunacağını açıkladı. 

Planın açıklanmasıyla yükselişe geçen Tesla hisseleri, son iki ayın zirvesine çıktı. Tesla, son olarak Ağustos 2020’de hisselerini 1’e 5 oranında bölmüştü. Tesla’nın hisseleri, 2020’deki bölünmeden bu yana %300 yükseldi. 

Piyasa değeri 1 trilyon doları geçen şirket, hisselerin sayısının artırılmasının temettü yoluyla hisse bölünmesine imkân sunacağını belirtirken, bölünme oranı hakkında henüz net bir açıklama yapmadı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler