1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla elektrikli otomobilin maliyetini düşürecek

Tesla elektrikli otomobilin maliyetini düşürecek

Enerji Günlüğü - Tesla, Japon Panasonic grubuyla birlikte ABD’nin Nevada Eyaleti’nde elektrikli otomobillerin maliyetini büyük ölçüde düşürecek olan...

Tesla elektrikli otomobilin maliyetini düşürecek

Enerji Günlüğü - Tesla, Japon Panasonic grubuyla birlikte ABD’nin Nevada Eyaleti’nde elektrikli otomobillerin maliyetini büyük ölçüde düşürecek olan dünyanın en büyük batarya fabrikasını kuracak.

ABD'nin elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Japon Panasonic grubuyla birlikte üretime geçtiğinde elektrikli otomobillerin maliyetini büyük ölçüde düşürecek olan dünyanın en büyük batarya fabrikasını ABD’nin Nevada Eyaleti’nde kurmaya karar verdi.

2,7 milyon nüfuslu Nevada eyaletinin valisi Brian Sandoval, Tesla markalı elektrikli araçlar için lityum iyon bataryaları üretecek ve "Gigafactory" adı verilen fabrikanın eyalette kurulacağını açıkladı. Sandoval, yatırım nedeniyle önümüzdeki 20 yıl içinde eyalete 100 milyar dolardan fazla sermaye akışı olacağını söyledi.

Tesla'nın Japon Panasonic grubuyla birlikte kuracağı batarya üretim tesisinde 6 bin 500 kişinin doğrudan istihdamı sağlanacak. Fabrikaya hizmet veren atölye ve diğer işletmelerin de 16 bin kişiye iş sunması bekleniyor.

5 milyar doları bulacağı tahmin edilen Fabrika maliyetinin yüzde 40-50'lik kısmı Tesla, yüzde 30-40'lık kısmı ise Panasonic tarafından karşılanacak.Nevada eyaleti ve bazı yatırımcılar da katkı sağlayacak.