1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tesla ev elektriği için pil satışına başlıyor

Tesla ev elektriği için pil satışına başlıyor

Enerji Günlüğü - Dünyaca ünlü ünlü elektrikli araçlar şirketi Tesla Motor, evlerdeki elektrik ihtiyacını karşılamada kullanılacak pilleri satışa...

Tesla ev elektriği için pil satışına başlıyor

Enerji Günlüğü - Dünyaca ünlü ünlü elektrikli araçlar şirketi Tesla Motor, evlerdeki elektrik ihtiyacını karşılamada kullanılacak pilleri satışa sunuyor. 

Tesla Motor, faaliyetlerini elektrikli araçların ötesine taşıyarak hızla büyüyen enerji sektöründeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Şirketin bu hedef doğrultusunda geliştirdiği Tesla Enerji Saklama Sistemleri Teknolojisi ve bu teknolojiyle üretilen en küçük batarya özelliğine sahip Powerwall adlı ürün, Şirket CEO'su Elon Musk tarafından tanıtıldı.

Tesla'nın hedefinin dünyanın enerji kullanmını temel olarak ve dev bir boyutta değiştirmek olduğunu belirten Musk, Tesla'ya göre yeni geliştirilen saklama sistemi fosil yakıtlardan bağımsız bir hayat sağlayabilecek.

Tesla'nın geliştirdiği "ev için elektrik sistemi" sayesinde insanlar çatılarındaki solar paneller aracılığıyla hem evlerinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek hem de elektrikli araçlarının bataryalarını doldurabilecek.

POWERWALL 3500 DOLARDAN SATILACAK

Tesla Motor'un ürettiği Powerwall markalı batarya yaklaşık 15 santimetre genişliğinde bir kutu içinde yer alıyor. Evin dış cephelerinden birinin en uygun noktasına asılabilen bu bataryalar, dönüştürücü ve kurulum fiyatları hariç 3500 dolardan piyasaya sürülecek.

Powerwall, hem evlerdeki elektrik ihtiyacını karşılamada yedek güç vazifesi görecek hem de güneşten üretilecek elektriği depolayabilecek. Tesla, yeni geliştirip ürettiği ev tipi elektrik pilleri için SolarCity Corp'u kurulum ortağı olarak belirledi.

Halen Kaliforniya'daki SolarCity sistemlerine yerleştirilmiş yüzlerce Powerwall batarya bulunuyor. Projenin büyümesinde, Kaliforniya enerji piyasaları düzenleyici otoritesinin teşvikleri de önemli rol oynadı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler