1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla Hindistan’ı ithalat merkezi yapacak

Tesla Hindistan’ı ithalat merkezi yapacak

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Hindistan’da yılda yarım milyon elektrikli araç üretme kapasiteli bir fabrika kurmayı değerlendiriyor.

Tesla Hindistan’ı ithalat merkezi yapacak

Enerji Günlüğü - Tesla Hindistanı, Hint-Pasifik bölgesindeki ülkelere araç teslimatı yapabileceği bir ithalat merkezi olarak kullanmayı değerlendiriyor.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Hindistan hükümeti ile yıllık yaklaşık 500 bin elektrikli araç üretme kapasitesine sahip bir fabrika kurmak için bir yatırım teklifini görüştüğü bildirildi.

Times of India’nın devlet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Amerikalı elektrikli araç üreticisi Tesla yıllık yarım milyon elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir fabrikanın kuruluşu için Hindistan hükümeti ile görüşmelerde bulunuyor. 

Haberde, şirketin Hindistan’ı Hint-Pasifik bölgesindeki ülkelere otomobil sevk etmek için bir ihracat üssü olarak kullanmayı da düşündüğü belirtildi.

Tesla Mayıs ayında, araç ve araç pili üretimi konusunda devletin sunduğu teşviklerle ilgili devlet yetkilileriyle görüşmelerde bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler