1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla hisselerinde sert düşüş 

Tesla hisselerinde sert düşüş 

Şanghay tesisinde bir haftalık üretim duruşuna devam edeceğini bildirmesinin ardından Tesla hisseleri %11 düşerek 109,10 dolara geriledi.

Tesla hisselerinde sert düşüş 

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın hisseleri bu yıl toplamda 720 milyar dolar kayıp yaşadı. Böylece şirketin piyasa değeri 345 milyar dolara geriledi. 

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın hisseleri, talebe ilişkin endişelerin artmasıyla 27 Aralık 2022 Salı günü yüzde 11,4 düştü ve 109,10 dolardan kapandı. Çin’deki fabrikasında üretimi geçici olarak durdurma kararı alan Tesla'nın hisseleri 2018 yılından bu yana ilk defa bu kadar uzun süre üst üste düştü ve 2022 yılında toplamda 720 milyar dolar kayıpla şirketin piyasa değeri 345 milyar dolara geriledi. 

MUSK BİLL GATES'İE GÜVENMİYOR

Tesla CEO'su Elon Musk, Microsoft'un kurucu ortaklarından "Bill Gates'e güvenmediğini" belirterek Mayıs ayında bir tweet dizisiyle Gates’in Tesla'ya karşı 1,5 ila 2 milyar dolar değerinde açığa satış pozisyonu olduğunu paylaşmıştı. "Açık pozisyon" yatırımcıların değeri düşen bir finansal varlıktan kâr etmek için başvurduğu alım-satım stratejisi olarak tanımlanıyor.

ÇİN TESİSİNDE ÜRETİM AZALIŞI UZATILDI

Tesla'nın, Şangay fabrikasında Ocak ayında, 3 Ocak ile 19 Ocak arasında 17 gün boyunca üretim yapacağı ve Çin Yeni Yılı Bayram tatili sebebiyle üretime uzatılmış bir ara vererek 20 Ocak'tan 31 Ocak'a kadar tesisi kapatacağı duyuruldu. Böylece Tesla’nın bu ay başlamış olduğu üretim azalışı gelecek yıla uzatıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler