1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla ilk Cybertruck'ını üretti

Tesla ilk Cybertruck'ını üretti

Elon Musk’ın yeni yapay zeka şirketi xAI, Tesla’nın otonom sürüş çalışmalarından yararlanacak.

Tesla ilk Cybertruck'ını üretti

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, iki yıllık gecikmelerin ardından Teksas'taki fabrikasında ilk elektrikli pikap Cybertruck'ını üretti.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, iki yıllık gecikmelerin ardından Teksas'taki fabrikasında ilk Cybertruck'ını ürettiğini duyurdu. Tesla CEO’su Elon Musk aracı 2019 yılında tanıtmış, lansmanın ertelenmesinin nedeni olarak tedarik zinciri sıkıntılarını göstermişti. 

Cybertruck, ABD pazarının en kârlı segmentinde, her ikisi de henüz sınırlı sayıda model piyasaya süren Ford ve Rivian’a ait elektrikli pikaplara rakip olacak.

Mayıs ayı hissedarlar toplantısında Musk, Tesla'nın talebe bağlı olarak yılda çeyrek milyon Cybertruck üretmek istediğini söylemişti. 

TESLA PAYLARI YÜKSELDİ

Tesla’nın iki yıllık gecikmenin ardından Teksas'taki fabrikasında ilk Cybertruck aracını ürettiğini duyurmasının ardından firma payları %3,20 değer kazanarak 290,38 dolar seviyesine ulaştı. Böylece Tesla paylarında Eylül 2022’den bu yana görülen en yüksek seviye kaydedilmiş oldu. 

YENİ YAPAY ZEKA ŞİRKETİ TESLA’DAN YARARLANACAK

Öte yandan Elon Musk, 90 dakika süren Twitter Spaces sesli sohbetinde yeni yapay zeka şirketi xAI'nin amacının “evreni anlamak” olacağını ifade etti. Musk ayrıca xAI'ın diğer şirketleri Twitter ve Tesla ile yakın bir şekilde çalışacağını; yapay zeka modellerini eğitmek için açık hesapların tweetleri kullanırken, Tesla’nın otonom sürüş çalışmalarından da karşılıkla fayda sağlanabileceğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler