1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla Kaliforniya’daki fabrikasında üretime başlıyor

Tesla Kaliforniya’daki fabrikasında üretime başlıyor

Kaliforniya Bölge idaresi ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Fremont Fabrikası’nda üretim yapmasına izin verdi. Tesla Pazartesi gününe kadar üretime başlayacak.

Tesla Kaliforniya’daki fabrikasında üretime başlıyor

Enerji Günlüğü - Kaliforniya Bölge idaresi ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Fremont Fabrikası’nda üretim yapmasına izin verdi. Tesla Pazartesi gününe kadar üretime başlayacak.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD Kaliforniya’daki fabrikasının yeniden açılmasına koronavirüs önlemleri nedeniyle izin vermeyen Bölge idaresi ile anlaşmaya vardı. Bölge yetkilileri, Kaliforniya'daki Tesla Inc ile güvenlik prosedürleri konusundaki şiddetli çatışmalarını Pazartesi gününe kadar üretime devam etmelerini sağlayan bir anlaşma ile çözdüklerini açıkladı.

Tesla CEO'su Elon Musk, Kalifornia Eyaleti Fremont kentinde bulunan Tesla Genel Merkezi ile fabrikasının Mayıs ayı başında yeniden açılmasına koronavirüs önlemleri nedeniyle izin vermeyen Fremont kentinin bağlı olduğu Alameda İdare Bölgesi’ne dava açtıklarını duyurmuştu. Musk ayrıca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile şirketin merkez ofisini ile fabrikasını Teksas veya Nevada eyaletlerine taşıyacaklarını söyleyerek tehdit etmişti. Musk son olarak ne olursa olsun fabrikada üretime başlayacaklarını ve birinin bu nedenle tutuklanması gerekiyorsa tek kişinin kendisi olduğu yönlü çılgın bir açıklama yapmıştı. ABD Başkanı Donald Trump da Musk'a destek vererek, Eyalet Yönetimi'nin fabrikanın yeniden üretime geçmesine izin vermesi gerektiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler