1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla, Kasım’da Çin fabrikasında satış rekoru kırdı

Tesla, Kasım’da Çin fabrikasında satış rekoru kırdı

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Çin’deki tesisinden bu yılın ilk on ayında toplam 650 bin elektrikli araç teslim etti.

Tesla, Kasım’da Çin fabrikasında satış rekoru kırdı

Enerji Günlüğü - Tesla, Çin’in Şanghay şehrindeki fabrikasından Kasım ayında 100 bin 291 elektrikli aracın teslimatını gerçekleştirerek yeni bir aylık rekora imza attı.

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin’in Şanghay şehrindeki fabrikasının, 2022 yılı Kasım ayında 100 bin 291 aracın teslimatını gerçekleştirerek yeni bir aylık rekora imza attığını açıkladı. Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre Şanghay tesisi, bu yılın ilk on bir ayı içinde toplam 650 bin araç teslim etmiş oldu.

“FABRİKANIN SATIŞI BU YIL 750 BİNE ULAŞABİLİR”

Çin Özel Otomobil Birliği Genel Sekreteri Cui Dongshu, fabrikanın 2022 yılı Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın 484 bin 130 olan satış toplamının üstüne çıktığını belirterek bu yıl 750 bin satışa ulaşabileceğini söyledi. 

FABRİKA’NIN YERELLİK ORANI %95’İ AŞTI

Öte yandan Tesla’nın Şanghay Giga-tesisinin endüstri zincirinin yerellik oranının artık yüzde 95’i aşmış olması, Tesla’nın Başkan Yardımcısı Tao Lin’e göre, Çin’in yeni enerjili araç endüstrisinin, birinci sınıf bir küresel entegre yapısallık geliştirmesine ve sağlam bir tüketim potansiyeli oluşturmasına katkı yapıyor.
Temiz enerjili araç satışlarının yılın 11 ayında 5,7 milyon birimi geçtiğini göz önüne alan Cui, 2022 yılının bütünü için ise bu türden araçların üretim ve satışlarının 6,5 milyonu aşacağını tahmin ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler