1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tesla patronundan en iyi karbon yakalama teknolojisi yarışı

Tesla patronundan en iyi karbon yakalama teknolojisi yarışı

Tesla CEO’su Elon Musk, bir yarışma düzenleyerek en iyi karbon yakalama teknolojisini bulan kişiye 100 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı.

Tesla patronundan en iyi karbon yakalama teknolojisi yarışı

Enerji Günlüğü - Tesla CEO’su Elon Musk, bir yarışma düzenleyerek en iyi karbon yakalama teknolojisini bulan kişiye 100 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı.

SpaceX ve Amerikan elektrikli araç şirketi Tesla’nın kurucusu Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden “En iyi karbon yakalama teknolojisi ödülü için 100 milyon dolar bağış yapıyorum. Ayrıntılar gelecek hafta” açıklamasını yaptı.

Elon Musk, geçtiğimiz senelerde bir yarışma düzenlemiş ve en iyi karbon yakalama teknolojisinde son 5’e kalan finalistlere 5’er milyon dolar bağış yapmıştı.

CSS TEKNOLOJİLERİ 

İklim krizi mücadelesinde kritik önemde olan küresel karbon salımlarının bertaraf edilmesi teknikleri arasında en yaygın teknik karbon tutma ve depolama (carbon capture and storage) CCS teknolojileri adı ile anılıyor. Şimdilik son derece pahalı olan CCS teknolojisinde, yakalanan karbondioksit emisyonları, yeraltı katmanları arasına sıkışmış veya tükenmeye yüz tutmuş petrol yatakları içerisine pompalanmak suretiyle ham petrolün yeryüzüne çıkarılması ve petrol üretim artışı sağlanması teknolojileri kapsamında da kullanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler