1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla reklam çalışmalarına başlayacak

Tesla reklam çalışmalarına başlayacak

Tesla'nın geleneksel reklamcılığa karşıtlığıyla tanınan CEO'su Elon Musk, elektrikli araç satışını artırmak için reklam çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. 

Tesla reklam çalışmalarına başlayacak

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, artan rekabetin ve yavaşlayan ekonomi nedeniyle düşen satışlarını arttırmak için ilk kez reklam çalışmalarına başlayacak.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla CEO’su Elon Musk yıllık Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, "Sanırım reklamcılığın harika olduğunu söylemeliyim. Biraz reklam verip, nasıl gittiğini göreceğiz” açıklamasını yaptı. Musk, otomobil satışlarını artırmak için geleneksel reklamcılığı tercih etmiyordu. Musk, ”reklamdan nefret ettiğini" ve reklam için harcanan parayı daha iyi ürünler geliştirmek için kullandıklarını belirterek, reklam verme fikrine yıllarca direnmişti.

Yılın başından itibaren sıkça elektrikli araçlarının fiyatını azaltan ve satış miktarını arttırmayı hedefleyen Tesla, ilk çeyrekte marj hedefinin altında kalmıştı.

ERTELENEN KAMYONET TESLİMATLARI BAŞLAYACAK

Şirketin önümüzdeki 12 ayda zor bir süreçten geçeceğini düşündüğü küresel ekonomideki gelişmelere bağışık olmadığı konusunda uyarıda bulunan Musk, geliştirdikleri 2 yeni araç modeli hakkında bilgi verdi ve ertelenen Cybertruck kamyonet teslimatlarının bu yıl başlayacağını yineledi.

ABD’DE FİYAT ARTTIRDI

Öte yandan Tesla, Model S, X ve Y araçları için ABD satış fiyatlarını düşük tek haneli oranlarda arttırdı, yine de fiyatlar hala sene başındaki sevileyelerin oldukça altında. Şirketin web sitesindeki fiyatlamalara göre Tesla, Model S ve X araçlarının tüm varyasyonları için satış fiyatını 1000 dolar arttırırken, Model Y varyasyonlarının fiyatını 250 dolar yükseltti. 

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler