1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla, Türkiye’deki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi

Tesla, Türkiye’deki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi

Tesla, Teksas'ta lityum rafinerisinin temelini resmen atarak kendi lityumunu rafine eden ilk ABD merkezli araç üreticisi oldu.

Tesla, Türkiye’deki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, Türkiye’de Model Y araçlarının ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. 

Geçtiğimiz ay resmen Türkiye'ye giriş yapan Tesla, Model Y araçlarının Türkiye’deki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer yapılan açıklamada, Türkiye’deki ilk Model Y teslimatının gerçekleştirildiği duyuruldu. Geçer paylaşımında, “İlk teslimatları yaptık. Tekerinize taş değmesin güle güle kullanın!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 10 bin adedin üzerinde ön sipariş alan ve fiyatları 1 milyon 630 bin TL civarlarından başlayan Model Y araç teslimatlarının tamamına yakınının bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Tesla, Türkiye’deki ilk mağazasını Kanyon AVM’de açmıştı. Bir süre önce ise ikinci mağazasını Akasya AVM’ye açan Tesla, ilerleyen dönemlerde 20 farklı noktada satış sonrası hizmet vermeye başlayacak.

TEKSAS LİTYUM RAFİNERİSİNİN TEMELİ ATILDI

Öte yandan Tesla, ürettiği elektrikli araçların bataryalarında kullanacağı lityumu kendi üretmek amacıyla Teksas lityum rafinerisinin temelini attı. Tesla, Teksas'ta lityum rafinerisinin temelini resmen atarak kendi lityumunu rafine eden ilk ABD merkezli araç üreticisi oldu. Tesla, ham cevheri işleyip pil üretimi için kullanılabilir bir aşamaya getirdikten sonra lityum hidroksiti çeşitli Tesla pil üretim fabrikalarına göndermeyi planlıyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, rafinerinin 2025 yılına kadar 1 milyon elektrikli araç için yeterli batarya seviyesinde lityum üretmesini hedeflediklerini ve bunun Tesla'yı Kuzey Amerika'daki en büyük lityum işleyicisi hâline getireceğini ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler